Netflix, joe

Marsha Jongeneel 8 nov 2018

Als ik voordat ik ga slapen mijn rooster opzoek staat er dat ik les heb van 8:15 tot en met 17:15, en dan een hele rits met vakken. Ik zucht en leg mijn telefoon naast me neer. In de ochtend plopt het eerste bericht op op mijn telefoon. Een bericht van mijn mentor:"Ik ben vandaag ziek, daarom vallen de eerste uren uit." Ik ben blij en draai me nog een keer om.

Ik moet om 13:00 beginnen, en maak me rustig klaar om naar school te gaan. Als ik op het punt sta om weg te gaan, check ik even het rooster om te zien waar ik les heb. Er staan geen laatste uren, dat betekend dat ik vrij ben. Ik probeer een aantal plannen te bedenken, maar elke keer word ik teleurgesteld en gaat het niet door.

Op het moment dat ik aan het bedenken ben gaan wat ik dan ga doen ontvang ik een bericht van iemand in de groepsapp, Netflix, joe. Aan de ene kant zal ik dat ook willen kunnen, maar aan de andere kant ben ik blij dat ik iets van mijn dag wil maken. Ik stuur een aantal berichten, en wil naar Dordrecht gaan om naar een vriend te gaan maar hij moet leren voor zijn theorie-examen die hij morgen heeft.

Ik baal en voel me heen en weer geslingerd tussen ik-maak-er-wat-van naar ik-heb-er-geen-zin-meer-in en neem dan maar een random trein. Daar droomde ik vroeger altijd van, maar alleen is alles minder leuk dan samen. Er gaat een man tegenover me zitten, met formulieren naast zich. Hij kijkt me aan, en ik vraag me af of er iets mis met me is. Dat is niet het geval en bij Leiden Centraal mompelt hij Leiden Centraal?

Ik voel me heen en weer geslingerd tussen ik-maak-er-wat-van naar ik-heb-er-geen-zin-meer-in
Ik antwoord instemmend, en hij moet eruit om over te stappen naar Hoofddorp. Hij spreekt niet echt goed Nederlands. Hoofddorp, zegt hij en vraagt waar de borden zijn. Ik praat even met hem, en dan vraagt hij wat mijn bestemming is. I don’t know, I have a free day, you know. So, uh I go to the city. Ik heb geen idee wat ik vandaag ga doen, en heb best moeite met deze onverwachts vrije dag.

Als je te lang slaapt komen dromen niet uit, schalt er door mijn oortjes en op dat moment weet ik nog steeds niet welke keuze beter was geweest. Netflix, joe stuur ik terug, met een foto van mijn scherm alsof er niks is gebeurd.