Krappe arbeidsmarkt of bekrompen perspectief ?

Kim ten Broek 20 nov 2018

De arbeidsmarkt is krap, feit. Iets waar niet aan te ontkomen valt, aangezien het vaak in het dagelijkse nieuws naar voren komt.
Een groot pluspunt hiervan is dat ook het werkloosheidspercentage daalt, voor de gezegende ‘jongeren’ tussen de 18 en 45 jaar…
Ben jij 50 plusser, heb je enorm veel ervaring en zorg jij ervoor dat bedrijven de komende 10 jaar geen personeelsprobleem hebben ? Gefeliciteerd! jij krijgt de baan niet.

Want beste mensen onze arbeidsmarkt is krap, maar het perspectief van het grootste deel van de Nederlandse werkgevers is ook bekrompen. We willen het liefst een kandidaat van 20 jaar met 35 jaar ervaring die 5 euro bruto per uur kost.
Lieve mensen, het was jullie misschien nog niet opgevallen maar die bestaat niet!

Officieel valt het weigeren van iemand op basis van leeftijd onder discriminatie en is dit bij wet verboden, echter heeft werkgevend Nederland daar keihard schijt aan. Want lieve mensen bent u 50 plus dan bent u het levende bewijs van de heersende vergrijzing.
Ik krijg het idee dat de werkgevers het oplossen van de vergrijzing een handje willen helpen door het tot wanhoop drijven van de 50 plussers in onze werkende samenleving.

Dus lieve werkgevers van Nederland, het wordt verdorie tijd dat jullie je ogen openen en eens kijken wat voor fantastische potentiële werknemers van 50 jaar en ouder er nog rondlopen!
Haal jullie kop uit het zand en ga zorgen dat je vacatures worden ingevuld! Het liefst ook met kandidaten die ook daadwerkelijk de 35 jaar ervaring hebben die jullie vragen. Draag een steentje bij aan het nog verder omlaag brengen van het werkloosheidspercentage.
Laat die arbeidsmarkt krap, maar verbreed jullie perspectief!