Je zou maar geen pink hebben!

Susanne Pieters 12 nov 2018

Ik heb er eigenlijk nooit eerder over nagedacht. Het nut van de pink. Ik kan niet typen met 10 vingers, dus daar gebruik ik ‘m niet voor. Ik kan geen piano spelen, dus ook dat maakt ze niet nuttig. Heel af en toe gebruik ik ze wel. Als ik een klein snotje heb, dan gebruik ik mijn pink. Mits er een goede nagel op zit natuurlijk 😉

Aanleiding om het op te zoeken, heb ik sinds kort. Want ik denk het eindelijk te weten. Maar voordat ik mezelf op de borst klop en trots ben dat ik hét antwoord op dit mysterie heb gevonden, ging ik eerst even bij Google op bezoek. Bij wijze van spreken hè. Niet dat ik naar Silicon Valley ben afgereisd hiervoor.

En… wat denk je? Zelfs Google weet het niet. Ik werd afgescheept met: “De reden dat we een pink hebben, is omdat onze verre voorouders, de ancestrale viervoetige gewervelde dieren, vijf vingers of tenen hadden. Waarom dat voor hen belangrijk was, weten we niet. “ WETEN WE NIET, lees je dat? Haha… Dus ja, nu geef ik mezelf een schouderklopje, want ik ben erachter.

Na 36 jaar, 6 maanden en 24 dagen is het langzaamaan doorgedrongen. Het nut van de pink. Waarschijnlijk weten jullie het allang, maar heb je er niet bij stil gestaan. Wanneer je dit leest, denk je waarschijnlijk: ,,Potverdorie, ze heeft helemaal gelijk.”

Wat er gebeurd is na 36 jaar, 6 maanden en 24 dagen? Ik ben moeder geworden. En moeders en de pink, die hebben dus blijkbaar een enorm goede relatie. Moeder worden betekent een baby en dus slapeloze nachten, wallen, luiers en natuurlijk enorme geluksgevoelens. Maar ook huilen, schreeuwen en blèren. Zo erg dat je soms, zoals ik, spontaan wil gaan stofzuigen om even iets anders te horen. Wat overigens voor het aangezicht van je huis ook wel weer een keer prettig is.

Want na 300 keer de speen aanbieden weet je het af en toe ook niet meer. Totdat… de pink.. Yes!

Helaas is die niet demontabel, dus de pink heeft ook zijn mindere kanten. Maar de pink wint het huilgevecht altijd. Ja, echt áltijd! Het is een wonder. De pink moet geëerd worden, moet een eigen dag krijgen, of een eigen boek. Oh nee, die bestaat al 😉

Tegen alle speenfabrikanten zou ik zeggen; maak een Pink-speen (neem eerst even contact met mij op in verband met de rechten van dit geniale plan). Dat verdient ie. En alle moeders ook!

God, een soort van demontabele pink, dat zou toch hemels zijn? En… nog een voordeel. Zo’n pinkspeen voorkomt ook dat je baby niet dat kleine snotje dat nog achter je nagel zit binnenkrijgt!