Je geluk Googlen

Rachida Issaoui 13 nov 2018

Geluk is een opmaat pakket. Een soort van Ikea-pakket met allerlei onderdelen, die speciaal voor jou gemaakt is. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je je pakket zelf in elkaar zet; het zal niet in één keer lukken. Maar tegenwoordig bestaat Google!

Kon ik maar mijn geluk Googlen. Dan tikte ik in: geluk opmaat pakket voor Rachida Issaoui. En dan kreeg een hele rits links. Dat zou het leerproces dat ‘leven’ heet wel vergemakkelijken toch. Dan wist ik nu meteen wie en wat me gelukkig maakt en dan hoefde ik niet te zoeken.

Maar zo werkt het niet, het leven moet geleefd worden. Ik heb fases doorgemaakt, mensen leren kennen; ze hebben mij laten vallen en dan ging ik onderuit. Ik leerde wel dat alles met vallen en opstaan gaat. Net een soort peuter, die zich zelf elke keer een buil valt, maar uiteindelijk wel leert rennen. Gaandeweg leerde ik wie en wat mij gelukkig maakt. Ik maakte mijn eigen opmaat pakket.

Heel veel mensen zullen voor je kauwen, maar je moet het zelf doorslikken. Als ik mijn geluk in handen van een ander had gelegd, dan had ik andermans dromen nagejaagd…Maar dat doe ik niet.

Ik leef mijn eigen leven… Ik creëer mijn eigen geluk. Soms zijn het fragmenten en momenten. Hierdoor lijkt het leven net een lente.