Het afvalputje van Europa

Henny A.J. Kreeft 12 nov 2018

Laat ik beginnen te zeggen dat ik voor de vrijheid van meningsuiting ben, maar dan wel van alle kanten en dat laatste is niet altijd het geval. Het lijkt er steeds meer en meer op dat deze vrijheid maar voor één kant geldt, namelijk de aanvallers op de Islam. Maar als een moslim eens zijn mening geeft, dat dan een ieder in Europa en zeker in Nederland, moord en brand schreeuwt.

Laatst was het weer eens zo ver. Een dame in Pakistan, Asia Bibi, had de Islam beledigd en moest onderduiken en wat blijkt: Nederland staat voorop om de dame in kwestie op te nemen, omdat haar leven niet meer veilig zou zijn in haar eigen land.

Maar hoe gaat het dan met de moslims in ons land die hun eigen mening ventileren? Noem nu eens Sheikh Fawaz Jneid, hij wordt steevast de ‘haatimam’ genoemd en is dat terecht? Omdat hij volgens een artikel in het AD van april dit jaar zich niet de mond laat snoeren. Vrijheid van meningsuiting dus, maar dat geldt dus even niet voor Sheikh Fawaz. Het volgen van Sheikh op Facebook zou ook al niet best zijn voor je reputatie.

Volgende voorbeeld: jurist Mohammed Faizel Ali Enait die in een of ander links kletsprogramma onbeschoft werd behandeld waarbij de vragensteller zich zelfs niet in kon houden. Een ander voorbeeld is de politieke groepering DENK. Het is al een of meerdere keren opgevallen dat de voorzitter van de Tweede Kamer de microfoon dichtdraaide op het moment dat een van de Kamerleden van DENK aan het woord waren.

Het zijn zomaar wat voorbeelden hoe moslims hier worden behandeld. Mensen die de Islam beledigen daar zet Nederland de deur wagenwijd voor open, maar ho maar als een moslim zijn land moet verlaten omdat hij achterna gezeten wordt en zijn leven niet veilig is, dan is Nederland en Europa te klein.

Een moslim bespot niet, beledigt niemand, maar legt de Islam nogmaals uit. Zo is de Profeet Mohammed (vzmh) in zijn dagen beledigd, bespot, gestenigd en zelfs zijn zwangere dochter van haar rijdier geslagen, waardoor ze haar baby verloor en ze zelf aan haar verwondingen overleed. Maar de Profeet (vzmh) riep niet op tot vergelding, maar liet iedereen zelfs vertrekken. Sommigen zijn vandaag de dag nog niet zover en blijven dus de moslims in ons land en daarbuiten maar beledigen, met de politiek voorop.