Hebben zij überhaupt niks anders te doen?

Tja onze rechtspraak met haar rechters. Zij zijn ook niet te vergelijken met scheidsrechters die wel een wedstrijd moeten aanvoelen.

Zo ook de rechter die uitspraak deed in de Zwarte Pieten zaak. Zij ging het formeel en zakelijk aanpakken. Dus wierp zij het op de blokkade van de Friezen waardoor (volgens haar) een levensgevaarlijke situatie ontstond voor andere weggebruikers. Trauma’s en emotionele schade hadden de tegenstanders van Zwarte Piet opgelopen, volgens de rechter.

Vervolgens is de oprichter van Kick Out Zwarte Piet heel tevreden met de uitspraak en verwacht hij, dat bij eventuele andere demonstraties tegen Zwarte Piet, de burgemeester en politie hen zal beschermen bij het recht om te demonstreren.

Weet je, dacht ik, eigenlijk moeten ze smartengeld eisen van de rechter . Dát zou dan gelijk een mooie gelegenheid zijn om eens uit te vissen en psychisch medisch te laten onderzoeken waar die kronkel toch zit in hun hersens dat alles wat zwart is gediscrimineerd wordt.

Een rechter die het op veiligheid gooit, die weet wat er speelt en vervolgens niet tegen de anti-Piet demonstranten durft te zeggen: ,,Hebben jullie niks omhanden? Hebben jullie geen dagtaak invulling? Maar draag iets zinnigs bij aan de samenleving en hoepel nu op!”

Dát is pas een rechter die de samenleving aanvoelt en bijdraagt aan en rechtvaardige samenleving. Want om nu de Friezen een beetje te zitten piepelen door ze een taakstraf op te leggen is… tja wel een beetje, laten we maar zeggen, de weg van de minste weerstand. Een mislukte kans om van het geouwehoer af te komen. En de meneer van Kick Out Zwarte Piet, die sowieso overal tegen is, proberen aan een baan te helpen waar hij al zijn, naar het schijnt, te veel aan energie kwijt kan.

De samenleving verhardt niet uit zichzelf, maar het zijn de muggenzifters en de extremen die de boel aan het "drieten" maken en vervolgens alle rechten opeisen om hen uit de shit te helpen en er zonder kleerscheuren proberen weg te komen.

PS.: Soms zie je mensen waarvan je je niet kunt voorstellen dat ze jong zijn geweest. Het lijkt dan net of ze zo oud zijn geboren. Tja… raar he?