Schandalige vertoning

Misschien bekijkt u niet of nauwelijks de politieke uitzendingen op tv, ik probeer het zo af en toe, als er interessante zaken besproken gaan worden. De Algemene Beschouwingen zouden zo mogelijkheid moeten zijn; een moment waar de regering aangeeft wat er haar plannen zijn en de oppositie hierop gaat of mag schieten. Daarentegen was het moment aangebroken dat het kabinet eindelijk eens wat voor de mensen zou kunnen gaan doen en niet alleen voor de 2 grote bedrijven in Nederland.

Natuurlijk had het over de afschaffing van de dividendbelasting moeten gaan. Maar het debat over de Algemene Beschouwingen werd letterlijk ondergesneeuwd door volwassen kerels die in ‘discussie’ gingen met elkaar, waarbij m.n. richting de fractievoorzitter van D66, Alexander Pechtold, met vuil en modder werd gegooid.
Nu is mijn vertrouwen in de politiek al tot een minimum gezakt, maar dan zo’n soap te moeten aanschouwen in de Tweede Kamer, die nog slechter was dan de roddelblaadjes bij de kapper of huisarts in de wachtkamer, dat gaat me toch echt te ver. Dat dit kan op het podium van de Nederlandse politiek, daar waar men voor ons, het gewone volk in de straat, op moet komen, dit gaat alle perken van fatsoen te buiten. Vrijheid van meningsuiting, misschien ja, maar je hebt ook nog fatsoensnormen, maar zelfs dat is voor sommige Tweede Kamerleden niet weggelegd. Gelukkig dat er nog mensen waren als de heer Buma en mevrouw Thieme, die hierover hun afkeuring hebben uitgesproken.

En het kabinet maar aankomen met fabeltjes dat we er allemaal wat bij krijgen de komende jaren. Er meer bij krijgen, wordt waarschijnlijk door het kabinet niet hetzelfde uitgelegd als door de gewone man in de straat. Het kabinet kan wel zeggen dat men -tig procent er bij krijgt, maar als dan op hetzelfde moment de huren weer met zoveel procent stijgen en de zorgverzekering weer duurder wordt, dan houdt men onderaan de lijst niets of nauwelijks wat over. Natuurlijk meneer Buma, u hebt gelijk dat het eigen risico hetzelfde zal blijven, maar ondertussen zijn er wel zaken die buiten het eigen risico vallen en die je eerst moet betalen voordat men het bedrag van het eigen risico heeft bereikt. Die artikelen zijn dus wel wat duurder geworden. En dan nog steeds durven zeggen, dat we wat overhouden?
Ik ben echt benieuwd hoe u de 100 miljoen hebt geboekt die gespendeerd is aan zogenaamde gematigde jihadistische groepen in Syrië.