In de spotlights?

Julia Kroonen 17 sep 2018

Iedereen zal het vast ooit hebben gemaakt: je wil met de trein naar huis rijden en opeens rijdt er geen enkele trein meer richting jouw gewenste station. Dit overkwam mij vandaag dus ook.

Na een lange dag school te hebben gehad, had ik het wel weer gezien in ’s-Hertogenbosch. Tot mijn grote schrik reden er geen treinen meer richting station Boxtel. Nouja, dan maar via Eindhoven een grote omweg maken. Met een beetje proppen paste ik nog net tussen de menigte in de trein. Tegen de deuren aan geduwd vertrokken we dan uiteindelijk richting station Eindhoven. Je kunt een hekel hebben aan zo’n rit, maar eigenlijk is zoiets best gezellig. Zo maakte ik dus ook eventjes een praatje met een meisje die naast mij stond. Nou, dat ging niet helemaal zoals gepland. Totaal niet zelfs.

‘’Hey, jij moet toch ook naar station Boxtel?’’, zei ze. Dat ze dat weet, dat is raar, denk ik. Maar goed, misschien was het een wilde gok. Ik dacht er verder niet over na en ging erop in. ‘’Jazeker! Zit jij ook in ’s-Hertogenbosch op school?’’ ‘’Ja! Jij ook toch? Wat doe jij eigenlijk?’’ Waarop ik antwoordde dat ik Fotografie deed. ‘’Oh wauw, dat vind ik nou echt bij jou passen! Julia, jij hebt altijd zulke mooie plaatjes op Instagram staan!’’ Ja, toen schrok ik toch even. Leuk, al die volgers, maar ik kende haar helemaal niet. Ik wist haar naam niet eens. Toch wist zij aanzienlijk veel van mij. Zo zei ze namelijk vervolgens nog: ‘’Ja jij hebt HAVO gedaan toch? Ik vmbo.’’ Bizar. Tot slot vroeg ik haar nog of zij altijd op het zelfde tijdstip als ik de trein pak in de ochtend, aangezien we op dezelfde tijd op dezelfde school moeten zijn. Hierop antwoordde ze: ‘’Ja, dat klopt. Ik zie jou ook elke ochtend staan! Maar ja, ik dacht jij kent mij vast niet, dus ik zal maar niks tegen je zeggen. Maar echt, ik zie je elke ochtend in de trein.’’