Vervangers vervangen

Andre Hendriks 3 aug 2018

Het WK voetbal, Wimbledon en de Tour de France daar mag ik graag naar kijken. Voetbal was niet opwindend, maar de Tour was dat zeker wel.
Het na tafelen over de etappes op RTL7 heb ik na twee uitzendingen niet meer opgezocht. Een presentator vervangen is niet iedereen gegeven. Je hebt als opvolger drie kansen. Je doet het niet zo goed, je doet het net zo goed of je doet het beter.
Dione de Graaff in de Avondetappe doet het geweldig. Zij moest toch ook iemand vervangen en dat was niet de eerste de beste. Zij is bezig met de inhoud en wekt niet de indruk zichzelf ontzettend belangrijk te vinden. Ontroerend vond ik de uitzending met Hennie Kuiper. Dione kreeg het niet voor elkaar om deze tafelgast te tutoyeren. En dat kon ik mij ook goed voorstellen.

Mathijs van Nieuwkerk ging al vroeg met vakantie en dus moest niet alleen hij, maar ook zijn programma DWDD worden vervangen. Margriet van der Linden werd de uitverkorene en het programma werd “M” gedoopt.
Van te voren al heel veel over geschreven, maar na de start nog veel meer.
Margriet gaf aan dat zij dingen “anders” ging doen. En wat dan anders?
Zij neemt ruim 35 seconden de tijd om op te dreunen wat er zo dadelijk gaat komen, net als Mathijs, alleen minder vlot. Maar, anders dan Mathijs, geeft zij aan het orkest de opdracht; “laat de show beginnen”. De geluidsman van “M” is nog onderweg, want met name de drums klinken verschrikkelijk slecht. Vervolgens komen er al of niet interessante gasten, maar Margriet is nog te zeer met zichzelf bezig om daar goed mee om te kunnen gaan. Ik krijg zelfs de indruk dat zij haar armgebaren voor de spiegel heeft ingestudeerd. Zij speelt een goede gastvrouw zonder dat ook te zijn. Ik neem dan ook aan dat er al naar vervanging wordt uitgekeken. En Margriet vervangen moet goed te doen zijn.

Eva Jinek is in blijde verwachting en dus was al bekend dat zij ook vervangen ging worden. Door omstandigheden zelfs een week eerder. En ja, ga Eva maar eens vervangen.
Ik las ergens wel een naam maar verder was daar niet heel erg veel aandacht voor. Maar na een paar uitzendingen is dat wel even anders. Nadia Moussaid oogst niets dan lof voor de geweldige manier waarop zij het programma “Laat op één” presenteert. En nu al gaan er stemmen op om haar een eigen programma te geven. Ik ben voor!