Tinder trutje

Vera Raas 20 aug 2018

Vier maanden geleden liep mijn relatie stuk. De dag dat we hadden besloten ermee te kappen was een hele opluchting. Weken gingen voorbij en ik moest bijkomen van het verhuizen terug naar het ouderlijk nest. Paar weekjes later zat een vriendin van me wat te swipen op Tinder en toen dacht ik, “Fack it!” downloaden die handel.

Heftig allemaal eigenlijk, dat getinder. Ik hoop de prins op mijn witte iPhone tegen te komen. Helaas gaat elk gesprek hetzelfde.

“Hey, lekker ding.” Hate this, unmatchen die handel. Of: “Hoi! Mag ik vragen wat je hier zoekt op Tinder?” En wanneer je dan eerlijk zegt waarom je op Tinder zit, denken ze dat je sarcastisch bent. Uit een soort schaamte lach ik maar mee. Volgende vraag is: “Vertel eens wat meer over jezelf.” Gek genoeg, wanneer ze dat aan mij vragen, sla ik dicht. Wie ben ik eigenlijk? Wat doe ik nu zo elke dag? Ik heb niks meer over mezelf te vertellen dan mijn naam, leeftijd en schoenmaat. Hoe leuk de jongen dan ook is, ook bij deze vraag unmatch ik ze gewoon… Uit stress, niks persoonlijks.

Laatst werd ik helemaal gek van dat swipe naar links. En dan gebeurde het dus ook nog regelmatig dat ik zo in die flow zat van links swipen dat ik dan een potentiële match ineens naar links swipete terwijl ik deze eigenlijk naar rechts wilde swipen! Dit Tinder Trutje besloot op dat moment om Tinder Gold te nemen. WANHOPIG! Nee eigenlijk niet. Op dit moment heb ik matches over de hele wereld, en kan ik precies zien wie mij liked. Veel meer matches dus.

Er is zo een megataboe rond Tinder. Je zou maar eens te weten komen dat je collega swiped op Tinder. OMG HEFTIG ELLENDIG! Nee pik, het is precies hetzelfde als dat jij dagelijks zit te geile op die kerel die je toevallig tegen kwam op Facebook, waar je ook een paar leuke woorden mee hebt gewisseld. Niet zeuren dus.

Tinder is eigenlijk een soort Instagram waar je je mooier voor kan doen dan je werkelijk bent. Waarbij dus de volgende stap je Snapchat of je nummer is waarna je ineens jezelf ‘bloot’ geeft. Letterlijk of niet, en dan word je geghost. Ineens niks meer van de ander horen. Ook ik ghost mijn matches (sorry mannen!). Uiteindelijk is de gesprekstof op, of was de date toch niet zo geweldig. Het komt erop neer dat dan de vleeskeuring goed ging, maar het innerlijk dus niet mee zat.

Tinder is een heerlijke bezigheid. Dus ga ik nu weer even kritisch vleeskeuren en mensen afkeuren op hun naam of lengte en na een paar gesprekken de ander te ghosten.