Routine

Wicher Wesley 16 aug 2018

Iedereen kent het wel. De eindeloze inspiratie en motivatie. Om iets nuttigs in het leven te bereiken. En op je 65e van uzelf kunt zeggen. Ik heb iets waardevols gedaan in mijn leven. Om dit na 65 jaar nog steeds te mogen zien, besnuffelen en begeren. Toch kijk ik nu al 26 jaar lang om mij heen. En bekijk heel goed wat mensen allemaal bezitten, kwijtraken en vernielen.
Gelukkig zit ik 3 keer in de week in de trein. En pak s ’morgens lekker gratis de metro mee. Zodat ik niet naar deze materialistische objecten hoef te kijken. En eenmaal aangekomen bij het station laat ik lekker alles achter mij en ga dan lekker naar mijn eigen leven.
Elke maandag word ik vroeg en fris wakker om weer lekker met de week te beginnen. Zodat ik achterin de week weer ontzettend veel proffijt van mijzelf heb. Zo gauw ik de voet buiten de deur zet. Begint de lading spanning en omgeving energie weer helemaal te absorberen en Accumuleren. Eenmaal aangekomen op het station met mijn fiets. Heb ik al weer zoveel gezien, gehoord en gesnoven. Dat ik spontaan naar de kiosk loop een bak koffie halen. Daar een rustig afleidend praatje maak met de kassière. Mijn koffie opdrink en mijn omgeving alweer vergeten ben.
Eenmaal aangekomen bij de overheidsinstantie. Krijg ik steeds meer de indruk dat dit goed werkt op mijn omgeving. En aan het werk ga met producten en machines van een ander zijn eigendom. Komt de rust steeds meer terug en kan ik lekker ontladen. Zo de dag vordert ik weer helemaal op kracht ben. En vol energie en rust naar huis kan. Dan na werk dezelfde route weer terug neem naar huis. Thuis kom en bord eten neem. En begin aan mijn 2e baan. Social media wie kent het niet. Het word volgeladen met veel multiculti en negatieve en positieve ladingen. Dus ik begin te zoeken naar mezelf. En het gekke is als het nu politiek, nieuws, sport of fun is. Het zelfde gedragspatroon begint weer helemaal overnieuw. Na 4 uren non stop op Social Media te hebben gezeten. Ik zo vol van mijzelf zit dat ik het moet afbouwen en afreageren voordat ik kan slapen.