Mijn vriendin

Roy Bierhof 15 aug 2018

Eerste week van de vakantie zit er alweer op. Ondanks dat wij weinig gedaan hebben dusver en Femke gewoon doorwerkt, zijn er ondertussen al wel 7 kratten bier op, 6 flessen wijn en een karrenvracht aan gezonde bitterballen opgegaan. Gezond hoor ik jullie zeggen? Ja klopt, ze gaan in de airfryer. Probleem met bier en wijn is groot, want ben in de avonden alleen en weinig tot geen bezoek gehad en kan moeilijk de kinderen de schuld geven, komt ook niet geloofwaardig over. Laten we de dorst maar de schuld geven vanwege de hitte…

Gisteren waren Femke en ik eindelijk een avondje samen (niet mijn woorden, zit de hele week al er tegenop aan het kijken). Zonder enige moeite heb ik eerst voetbal kunnen kijken en daarna zouden wij samen een film gaan kijken. Hoe dichter de wedstrijd tot het einde liep, des te meer ik mij ongemakkelijk begon te voelen. De scheids was nog niet klaar met het fluiten van het einde van de wedstrijd en in eens zat Femke naast mij op de bank met allerlei hapjes. Het leek Hans Klok wel, zo snel ging het. Overrompeld nog van het hele gebeuren gingen wij kijken op netflix en Videoland naar een leuke film. Het ging zo snel dat de scheids denk ik ondertussen net zijn fluitje uit zijn mond hield. Ze heeft er zin in!! Ja, zij wel.

Gelukkig was de film goed en spraken wij nauwelijks met elkaar, zulke avonden kan ik er wel meer van hebben. Bij de 2e film begon ik moe te worden en vertelde dat ik naar bed ging. Even lekker alleen, maar wat denkje? ‘Ik ben nog niet moe, maar ga lekker met je mee naar bed, gezellig’ zei Femke. Ook dat nog, niks is mij gegund dacht ik nog. Toen wij in bed lagen, kroop Femke zo tegen mij aan tot claustrofobisch aan toe. Ik wurmde mij los en vertelde dat ik dorst had en liep naar beneden, trok een paar biertjes open en dronk ze in 1 teug op. Als femke mij weer zo vasthoud, merk ik er gelukkig weinig van.

Dit alles verklaart wel een hoop omtrent mij enorme dorst van de laatste tijd

Prettig weekend