Lezerscolumn: Lubach

Metro 11 apr 2018

Iedere werkdag schrijft een lezer van Metro een column over wat hem of haar bezighoudt: Andre Hendriks

Arjen Lubach vraagt aandacht.

Vandaag, woensdag 11 april gaat een historische dag worden. Want op deze dag zal Arjen Lubach zijn Facebook account opheffen. Dat heeft hij de zondag daarvoor in zijn eigen tv-programma aangekondigd. Op deze manier gaat Arjen zijn ongenoegen uiten over de manier waarop Facebook met de private gegevens van haar gebruikers omgaat.

Arjen is een bekende Nederlander met een eigen programma op de buis en dat wordt doorgaans nog goed bekeken ook. Dat geeft hem wat extra mogelijkheden natuurlijk. Een onbekende landgenoot die Facebook wil gaan verlaten zal dat tegen de partner zeggen en misschien tegen nog wat vrienden, bekenden en de buren, maar dat is het dan wel. Arjen kan het toch maar mooi tegen de gehele natie zeggen en dus doet hij dat ook.

Waar ik dan weer moeite mee heb is het feit dat hij zijn account opheffen kennelijk niet voldoende reactie vindt. En dat hij iedereen oproept om samen met hem, op de door hem gekozen datum en op de door hem bepaalde tijd, namelijk 20.00, het account te verwijderen.

Waarom is dat dan nodig?

Nu begint het toch verdacht veel op een stunt te lijken. Een stunt die er op gericht lijkt om toch vooral zoveel mogelijk aandacht voor de man in kwestie te genereren.

Arjen heeft het verder ook niet over zijn Twitter en Instagram activiteiten, maar met name Instagram…….tja als je dan niets meer met Facebook te maken wilt hebben, stop daar dan ook maar mee.

Bekende Nederlander op zoek naar aandacht, daar lijkt het voor mij nog het meest op.

En het moet groots zijn. Als hij op zou komen voor de scholieren die door de supermarkten vreselijk worden uitgebuit met schamele uurloontjes en roosters die verboden zijn, gaat hij de internationale pers niet halen.