Het SLANG woordenboek voor ouderen #1

Skit Eleven 18 apr 2018

Iedere werkdag schrijft een lezer van Metro een column over wat hem of haar bezighoudt.

Je het vast wel meegemaakt, je leest iets op Facebook en er staan woorden/afkortingen in die niet terug kan vinden je dikke VanDale. Zelfs een hulplijn opzoeken in het telefoonboek kan niet eens meer. Het leek mij dus leuk om elke week een paar woorden/afkortingen van het internet (internet slangs, zo worden ze ook wel genoemd), in een lijstje te zetten en met een beschrijving daar natuurlijk dus bij. Zo kunnen de oudere leden van onze samenleving de jongeren een beetje bij houden (neem dit met een korrel zout). Dit is trouwens ook voor alle jongeren (bij deze groep behoor ik) die te weinig op het internet zitten. Geen getreuzel meer, ik ga beginnen met de eerste slang.

1.   IRL (In Real Life)
Letterlijk vertaald; In het echte leven. Je kan bedenken dat het internet voor bepaalde mensen een tweede leven heeft gecreëerd. Dus als iemand wilt aan geven hoe ze in het echt zijn, dan gebruiken ze; IRL.

2.   SMH (Shaking my head)
Letterlijk vertaald; Ik schut mijn hoofd. Deze term wordt gebruikt wanneer iemand zijn ‘frustratie’ wilt uiten, in woorden. Je toont je teleurstelling, dat iemand ‘zo’ dom gezegd/gedaan heeft.

3.   TBT (Throwback Thursday)
TBT wordt bijna altijd gebruikt als iemand een oude foto wilt plaatsten op Instagram, Facebook, Twitter enz. Het is alsof je met #TBT de rechten krijgt om een foto uit de oude doos op internet te plaatsen, om zo herinneringen op te wekken. Thursday betekend donderdag, dus de bedoeling is dat deze hashtag alleen op donderdag gebruikt wordt.

4.    *Facepalm* 
Hier mee wordt bedoelt; Het moment dat iemand zijn hand tegen zijn gezicht slaat, omdat iemand anders iets doms doet/zegt. Het is vergelijkbaar met het SMH idee.

Ik wil ook elke week een paar afkortingen meegeven die handig zijn in het dagelijks leven. Dus hier is *trommel geroffel*: ‘Het Snelle Afkortingen Lijstje’

TBH (TO Be Honest) = Om eerlijk te zijn
TL;DR (Too Long;Didn’t Read) = Te lang, Niet gelezen
BRB (Be Right Back) = Ben zo terug
g9g (got to go) = Ik moet gaan