Flexwerken loont!

Ben Evenhuis 19 mrt 2018

Ik werk eigenlijk al flex vanaf november 1980. In dat jaar ben ik namelijk begonnen als machinist bij de Nederlandse spoorwegen.

Overal waar spoor ligt en NS treinen komen, mag en kan ik werken.

Ik heb mijn werkplek altijd bij me, ben overal bereikbaar en heb contact met alles en iedereen die er belang bij heeft. Denk aan treintelefoon, mobiele telefoon, portofoon en omroep in de trein.

Heb het beste kantoor, met uitzicht, van Nederland. Zie de wisseling der seizoenen, van winter naar voorjaar, van zomer naar herfst…en ja, heb ook last van de vallende blaadjes.

Zie gehuchten, dorpen en steden veranderen van mooi naar minder mooi en vice versa. Ervaar fijne en minder fijne dingen onderweg.

Ontmoet iedere werkdag collega’s, maar ook nieuwe, interessante mensen en moet omgaan met veranderende situaties in de trein en op perrons.

Daarnaast moet ik mij aanpassen aan een sterk veranderend spoorbedrijf, waar veel beweging in zit. Soms begrijpelijk, soms ook niet!

Het verleden was anders. (Vroeger was alles beter, maar niet heus!)

Tijdens mijn werk zie ik mensen gaan van A naar B, naar school, naar hun werkplek, onderweg naar een sollicitatie of gewoon voor andere zaken. Het is de diversiteit aan mensen, die het werk zo leuk maakt.

Mensen vragen om informatie en service. Het geeft een goed gevoel als mensen daarna blij verder reizen, omdat ik ze geholpen heb. Soms zijn er mensen boos of gefrustreerd en probeer ik dat, door te luisteren en uitleg te geven, om te draaien in iets positiefs, wat uiteraard niet altijd lukt, jammer genoeg!

All-in all ! Fantastisch, dat werk van mij. Als dat geen flexwerken is, dan weet ik het niet meer.

Kortom, als er meer mensen konden flexwerken, dan wordt de maatschappij vanzelf een beetje beter en vooral vrolijker, want als je je eigen tijd en inzet een beetje zelf kunt regelen, ben je een blijer mens. Laten wij samen proberen de maatschappij wat fijner te maken, we hebben de tools!