Lezerscolumn

pen icon

Dadi

Een benieuwde flexwerker

19 MRT 2018

Geachte lezer,

Ik ben benieuwd naar uw reactie.

Mijn passie is schrijven en sinds eind 2017 weer opgepakt.

Dankzij mijn Gemeente en het personeel van de bibliotheek heb ik, als sinterklaas cadeau, een abonnement voor een jaar lang mogen ontvangen voor 10 euro.

Met het groeiend aantal flexplekken, voor een groeiend aantal flexwerkers, revolutioneert het werken achter een scherm.

Ook ik mag hierdoor gebruik maken van het openbaar vervoer, een bibliotheek of welk bedrijf dat gratis wifi faciliteert.

Daardoor ben ik sinds januari begonnen met het ontwikkelen van 2 boeken.

Het eerste heet “ Emotionele achtbaan “ , een wit boek dat onze wereld omschrijft.

De tweede heet “ Het negeerde mens “ , een zwart boek dat mijn ervaringen omschrijft.

Samen gevoegd vormen zij letterlijk het ronde Yin-Yang teken.

Een interessant concept dat aansluit met de prachtige “ Zen-laptop “ filosofie.

Het zijn niet alleen “ lees” boeken maar ook interactieve doe-het-samen boeken.

Ik ben benieuwd naar uw reactie van een hoofdstuk uit het zwarte boek.

Dus, geachte lezer, ik stel u 2 vragen.

Mijn eerste vraag: “ Wat is uw reactie op het onderstaande hoofdstuk ? “

(Een gesprek met 2 personen...)

Puur Verdriet

" Wat is er ? "
" Ik ben verdrietig. "

" Ik dacht dat je kwaad keek. Waar ben je verdrietig om ? "

" Om... dat ik iets mis. "

" Wat mis je dan ? "

" Dat wat mij gelukkig maakt. "

" Wat maakt jou gelukkig ? "

" Die ene die mij aandacht geeft, met een onvoorwaardelijk serieus gesprek. "

" Oh, maar  IK  geef jou nu toch aandacht. "
" JIJ  hebt mij niet gehoord. "

" Ja wel, maar  WAT  heb IK dan volgens jou niet gehoord ? "
" Onvoorwaardelijk serieus gesprek. "

" IK  ben WEL  serieus met jou. "
" Ook onvoorwaardelijk ? "

" Dat kan nooit. "
" Wat kan nooit ? "

" Onvoorwaardelijk. "
" Daarom ben ik verdrietig, en stop ik met ons gesprek. "

" IK  probeer jou te helpen, MAAR jij  wilt mijn hulp niet. "
" Hulp zit in: "A hug, a kiss & a smile." ( Omhelzing of knuffel, zoen of kus & glimlach )
   Doe DAT eens vaker.
   Nog een fijne dag. "

P.s.

Hulp begint eerst met steun geven, een omhelzing of knuffel door de vraag: " Mag ik...? ".

Dan de vraag:" Was dat fijn ? ".

En dan begin je te vragen: " Wat wilde je ook al zeggen of vertellen ? ".

Mijn tweede vraag: “ Zal ik beide boeken uitbrengen ? “

pen icon
Ben je een goede schrijver?
stuur jouw column in
info iconHoe werkt lezerscolumn?

Views

100+

pen icon

Joey Rietveld

Likeability of 7

Samen op plastic dieet.

21 SEP 2018

Ik word doodgegooid met termen als duurzaamheid, energietransitie en klimaatverandering
En gelukkig maar, want klimaatverandering bestaat, het is in volle gang en we moeten allemaal ons steentje bijdragen willen we een wereld achterlaten die duurzamer is ingericht. En bijdragen aan die duurzaamheid kan op zoveel manieren. Een beetje minder vlees eten, vaker de fiets pakken dan de auto, een zonnepaneel op je dak of eens stoppen met al dat plastic. We lijken het nog weleens te vergeten, maar ook het gebruik van plastic moet verminderen. De hoeveelheid plastic die wij allemaal in ons dagelijks leven uit de supermarkt richting de prullenbak slepen is ongekend groot. En dat, terwijl veel van deze single-use plastics overbodig zijn. De consumptiemaatschappij waarin wij leven is gevuld met in plastic verpakte luxe producten. En we doen onszelf graag geloven dat het niet uitmaakt, of misschien denken wij er allemaal überhaupt wel niet genoeg over na. De consumptiemaatschappij is tenslotte ook niet ingericht om je druk te maken over dat plastic flesje dat je iedere ochtend in de AH to go koopt en daarna gelijk weer weg gooit. En de consumptiemaatschappij is ook niet ingericht om je druk te maken over dat plastic tasje in de supermarkt, dat je maar één keer gebruikt om je in plastic verpakte komkommers en bananen richting het einde van de straat naar huis te vervoeren. Maar gelukkig zijn er initiatieven als ‘Het plastic dieet’ van Blue City Rotterdam om bewustwording rondom plastic verbruik te vergroten, zijn er steeds meer gemeenten die het scheiden van afval stimuleren en kosten die verdomde tasjes in de supermarkt tegenwoordig 10 cent. Maar de maatregelen die nu genomen worden slaan nog geen deuk in een pakje boter en zoals ik eerder al zei zouden we allemaal ons steentje moeten bijdragen. En deze oproep betekent natuurlijk niet dat al het plastic morgenochtend verdwenen moet zijn, maar het begint bij een bewuste vermindering. Stop ‘s ochtends een hervulbare waterfles in je tas, en dat flesje spa blauw is ineens overbodig. En als je ‘s ochtends een thermoskan met koffie maakt, dan heb je die to-go beker van het station ook niet meer nodig. Maar ochtenden zijn druk, iedereen staat tien minuten later op dan dat hij had moeten doen en koffie to-go is handig. Maar laat voor een keer die plastic deksel dan eens liggen, want verandering begint bij jezelf. En als wij dat allemaal drie dagen per week doen, dan komen we er samen wel.

pen icon
Ben je een goede schrijver?
stuur jouw column in
info iconHoe werkt lezerscolumn?

likelovedislike
user_cd42763619365b91b8870c52abdbc4410ead34b2_avataruser_40e7c12112f86112d21020234c8aa43c53dfbf40_avataruser_021d2ee6c6a9bf87eee8712d949be9ec18a90238_avatar

+12


Views

2k+

pen icon

Metro

Likeability of 7

Jouw column in de krant en op metronieuws.nl?

11 NOV 2017

Ben jij een goede schrijver? Stuur je column in via onderstaande groene knop of klik hier. Om de column in te kunnen dienen moet je wel een account aanmaken. Dan kan via de homepage rechts onder het menu.

Onze redactie controleert jouw column binnen 48 uur en plaatst het online. Vervolgens kan het stemmen beginnen!

Let op! Stemmen op lezerscolumns gaat voortaan met emoji’s. Zorg dat je veel positieve emoji’s krijgt op jouw column en je maakt kans om column van de dag te worden. Jouw column komt dan ook in de krant en je krijgt € 50,-!

pen icon
Ben je een goede schrijver?
stuur jouw column in
info iconHoe werkt lezerscolumn?

likelovedislike
user_174b47034a66c239bf8a1894f86a67435bf59c8a_avataruser_cba4018e54d892ce78bee4a225ebb8fd90a711c5_avataruser_0dc287e37917b90cd28ba7f7a210ff943da31425_avatar

+100


Views

10k+

pen icon

Imka Meuwese

Likeability of 5

Lul de behanger

13 NOV 2018

Lul de behanger.

Hoe leg je in hemelsnaam de betekenis hiervan uit aan iemand die niet uit Nederland komt? En wat me eigenlijk ook intrigeert; wie heeft deze uitdrukking ooit verzonnen? Want wat gebeurde daar dan allemaal tijdens het behangen?

Ik krijg het volgende beeld in mijn hoofd; Er was een behanger, zijn naam was waarschijnlijk Jan, en deze Janneman was op de een of andere manier zijn behangerskwast kwijt, vergeten of whatever. In ieder geval had hij een groot probleem, want de klus moest op die dag geklaard worden - dus wat doe je dan?

pen icon
Ben je een goede schrijver?
stuur jouw column in
info iconHoe werkt lezerscolumn?

lol
user_2eae4a5bffcc50cafed5c201a2c5e17ab86f942b_avatar

Views

100+

pen icon

Laura Treuren

Likeability of 6

Traditie

12 NOV 2018

Als klein kind vond ik het sinterklaasfeest geweldig. Zwarte Piet was de persoon die kruidnoten of snoep strooide en cadeautjes bracht. Piet was natuurlijk zwart geworden door roet in de schoorsteen.

Mij van geen kwaad bewust hoe kwetsend het daadwerkelijke verhaal erachter, maar ook de ervaring van anderen ermee, was. Maar daarmee is het nog niet oké. Verandering is een teken van beschaving, zonder de traditie te kort te doen.

Het sinterklaasfeest is al heel oud. Sinterklaas heeft soms wat hulp gehad, maar is ook lange periodes alleen geweest. Pas de laatste jaren van de slavernij is Zwarte Piet er definitief aan toegevoegd.

pen icon
Ben je een goede schrijver?
stuur jouw column in
info iconHoe werkt lezerscolumn?

lovelike
user_91c5a2d41c5dd7f9c842c470d2ba39c3154c25d4_avataruser_0e7ce2675e467ed8d4f90a6df1bfb74e8b736a1b_avataruser_af6725dea33172c1ae16e4e3640537303f741a79_avatar

+3


Views

100+

pen icon

Tatiana Neuteboom

Likeability of 5

High worden in het ziekenhuis

12 NOV 2018

Als een slok water niet eens meer lukt, dan sta je zeg maar wel open voor alles. Letterlijk alles. Ik moet naar het ‘oplaadpunt’ voor zwaardere pijnstillers.

Een kale man met een prominente uitstraling staat aan mijn bed en legt me uit dat hij me met twee middelen gaat 'opladen': ketamine en morfine. Om het te kunnen starten, moet hij me echter met een hoge begindosis van ketamine ‘de lucht in schieten’. Vanuit daar ‘land’ ik weer, en kunnen ze de dosis verder aanpassen. Ik kijk de man een beetje gniffelend aan, waar heeft die vent het over? Terwijl ik mezelf in een raket waan, ga ik er goed voor liggen. Hij overdrijft vast.

Niet eens 2 minuten later, komen ineens de dingen die ver weg zijn, dichterbij en gaan de dingen die dichtbij waren, ver weg. Wat echt nergens op slaat, qua logica. Er gaat een deur open, waarbij er een vol vrouwtje de ruimte inloopt en spontaan in operagezang uitbarst. Ik kijk naar mijn moeder en zie dat ze gloeit en vleugels heeft gegroeid. Ze lijkt op een engel.

pen icon
Ben je een goede schrijver?
stuur jouw column in
info iconHoe werkt lezerscolumn?

like
user_cd42763619365b91b8870c52abdbc4410ead34b2_avatar

Views

65

pen icon

Anouk Huisman

Likeability of 5

De misleiding van de psycholoog

12 NOV 2018

“Hoe het zit met die narcisme-epidemie onder de selfie-generatie.”

Toen ik dat laatst op de voorpagina van een krant zag staan, had ik heel graag één wenkbrauw omhoog willen doen. Helaas is het mij nog niet gelukt om deze vaardigheid onder de knie te krijgen, maar dat terzijde.

De reden hiervoor was dat ik me als zeventienjarige aangesproken voelde door het woord ‘selfie-generatie’. Persoonlijk denk ik bij een selfie aan Aziatische toeristen die alles in spiegelbeeld bekijken via hun nieuwste iPhone. Vaak wordt dit woord echter geassocieerd met jongeren. Laat ik nou tot deze groep behoren en geen enkele selfie op mijn telefoon hebben staan.

pen icon
Ben je een goede schrijver?
stuur jouw column in
info iconHoe werkt lezerscolumn?

like
user_28e947614a45ee33ca9f0b490a146f5687a5e870_avatar

Views

69

pen icon

Marten Coverack

Likeability of 6

Dakloos

12 NOV 2018

Nooit gedacht dat het mij zou overkomen, dakloos worden. Het is meestal een samenloop van diverse omstandigheden. Maar die samenloop van diverse omstandigheden is mij overkomen. Ik werd dakloos.

In het begin heb je nog vrienden waar je af en toe kan overnachten en je was kan brengen. Maar als je geen succes in het leven meer hebt, verlies je snel je vrienden. Bovendien ga je een beetje ruiken, want je draagt je kleding wat langer, dan heb je niet zo veel was. Maar na verloop van tijd gaat het ruiken over in stinken en ben je bent nergens meer welkom.

In de zomer gaat het nog. Je hoort in de morgen de merels zingen en er hupt een konijntje langs je heen als je hebt overnacht in een oude bestelwagen. Maar dan, in het najaar zijn de ochtenden niet echt koud, maar wel vochtig. Er komt een geurtje erbij, dat van vochtige en beschimmelde kleding. En dan wordt het echt koud, je kunt dan niet goed meer slapen, je wordt steeds wakker en krijgt rare dromen en dan weet je niet meer of je wakker bent of droomt.

pen icon
Ben je een goede schrijver?
stuur jouw column in
info iconHoe werkt lezerscolumn?

like
user_28e947614a45ee33ca9f0b490a146f5687a5e870_avataruser_34006365e09c7dcae7852ed9067298437c40d75f_avatar

Views

85

pen icon

Henny A.J. Kreeft

Het afvalputje van Europa

12 NOV 2018

Laat ik beginnen te zeggen dat ik voor de vrijheid van meningsuiting ben, maar dan wel van alle kanten en dat laatste is niet altijd het geval. Het lijkt er steeds meer en meer op dat deze vrijheid maar voor één kant geldt, namelijk de aanvallers op de Islam. Maar als een moslim eens zijn mening geeft, dat dan een ieder in Europa en zeker in Nederland, moord en brand schreeuwt.

Laatst was het weer eens zo ver. Een dame in Pakistan, Asia Bibi, had de Islam beledigd en moest onderduiken en wat blijkt: Nederland staat voorop om de dame in kwestie op te nemen, omdat haar leven niet meer veilig zou zijn in haar eigen land.

Maar hoe gaat het dan met de moslims in ons land die hun eigen mening ventileren? Noem nu eens Sheikh Fawaz Jneid, hij wordt steevast de ‘haatimam’ genoemd en is dat terecht? Omdat hij volgens een artikel in het AD van april dit jaar zich niet de mond laat snoeren. Vrijheid van meningsuiting dus, maar dat geldt dus even niet voor Sheikh Fawaz. Het volgen van Sheikh op Facebook zou ook al niet best zijn voor je reputatie.

pen icon
Ben je een goede schrijver?
stuur jouw column in
info iconHoe werkt lezerscolumn?

Views

65

pen icon

Joke Groeneveld

Een boterham met worst

12 NOV 2018

Tot Utrecht zat ik comfortabel alleen in een treincompartiment voor vier personen. Toen namen er twee mannen tegenover me plaats. Ik ging wat rechter zitten en trok mijn knieën in.

De man tegenover me had een vriendelijk gezicht met kleine, donkere ogen en donker haar. De ander was helblond en droeg een zonnebril die hij de hele reis niet afzette. Jonge dertigers. Mijn overbuurman haalde een dubbele bruine boterham met worst tevoorschijn en zette er behoedzaam zijn tanden in.

‘Hoe gaat het op de zaak?’, vroeg de man met de zonnebril. Mijn overbuurman at eerst zijn mond leeg en antwoordde toen: ‘Goed.’

pen icon
Ben je een goede schrijver?
stuur jouw column in
info iconHoe werkt lezerscolumn?

Views

56

pen icon

Ardy Beld

Er was eens een koning

12 NOV 2018

In de Miljoenennota is opgenomen dat Willem-Alexander in 2019 een jaarsalaris van 926.00 euro krijgt. Een verhoging van 2,7%. Wat bij dit soort bedragen maar liefst 24.000 euro extra oplevert. Met een maandsalaris van 77.166 euro netto behoort de koning tot de topverdieners van de Nederlandse politiek.

Een aardig centje om van te leven. Nou kun je natuurlijk zeggen, de koning heeft best een dure vrouw. Maar Tweede Kamerlid Hanke Bruins-Slot, om maar eens iemand te noemen, heeft óók een dure vrouw. Die moet zich echter tevredenstellen met 9.000 per maand. Bruto welteverstaan.

Bij discussies met voorstanders van het koningshuis hoor je vaak: ,,Zo’n president is toch veel duurder…'' Dat is te zeggen. Trump krijgt omgerekend 28.000 euro per maand. Frau Merkel moet het doen met 25.000. Emmanuel Macron verdient 15.140. En Macky Sall, de president van Senegal, moet zich redden met 1.000 euro in de maand. Hoe je het ook wendt of keert, een president is altijd goedkoper.

pen icon
Ben je een goede schrijver?
stuur jouw column in
info iconHoe werkt lezerscolumn?

Views

49

pen icon

Susanne Pieters

Likeability of 6

Je zou maar geen pink hebben!

12 NOV 2018

Ik heb er eigenlijk nooit eerder over nagedacht. Het nut van de pink. Ik kan niet typen met 10 vingers, dus daar gebruik ik ‘m niet voor. Ik kan geen piano spelen, dus ook dat maakt ze niet nuttig. Heel af en toe gebruik ik ze wel. Als ik een klein snotje heb, dan gebruik ik mijn pink. Mits er een goede nagel op zit natuurlijk ;)

Aanleiding om het op te zoeken, heb ik sinds kort. Want ik denk het eindelijk te weten. Maar voordat ik mezelf op de borst klop en trots ben dat ik hét antwoord op dit mysterie heb gevonden, ging ik eerst even bij Google op bezoek. Bij wijze van spreken hè. Niet dat ik naar Silicon Valley ben afgereisd hiervoor.

En… wat denk je? Zelfs Google weet het niet. Ik werd afgescheept met: “De reden dat we een pink hebben, is omdat onze verre voorouders, de ancestrale viervoetige gewervelde dieren, vijf vingers of tenen hadden. Waarom dat voor hen belangrijk was, weten we niet. “ WETEN WE NIET, lees je dat? Haha... Dus ja, nu geef ik mezelf een schouderklopje, want ik ben erachter.

pen icon
Ben je een goede schrijver?
stuur jouw column in
info iconHoe werkt lezerscolumn?

like
user_bce72ee95cc8bd902282a7c444865376296e27b6_avataruser_9d660abfeb33f2974ac65a90f268b3cc9e0124aa_avatar

Views

73

pen icon

Stefanie Tremayne

Reis van je dromen, hopen en ontdekking

12 NOV 2018

Mijn beste vriendin Sascha is al in London en wacht in een appartement op mij waar we onze laatste avond in Europa zullen doorbrengen.

In een appartement die gedeeld wordt door 2 jongens en een vriendin. Ik moet er maar aan gewend raken, want voor het komend jaar zal ik altijd met mensen samenwonen en altijd met Sascha het bed delen om kosten te besparen.

Met 2 koffers van 30 kilo en 2 kleine tassen zijn we er klaar voor. Samen zitten we in de woonkamer waar we zullen slapen vannacht. We worden wakker met 2 banken samen geschoven; onze voeten staken over de bank uit en het is inmiddels al 6 uur 's ochtends.

pen icon
Ben je een goede schrijver?
stuur jouw column in
info iconHoe werkt lezerscolumn?

Views

90

pen icon

Eduard Sarens

een dooie tuin

12 NOV 2018

Ik sta nu in mijn eigen tuin op mijn eigen grond
Met mijn eigen gezaaide plantjes.
Mijn tuin over te besproeien met water.
Omdat al mijn plantjes dood zijn.

Maar wat ik ook probeer om ze te redden.
De plantjes blijven doodgaan.
En hoe dood mijn tuin al lang is.
Ik probeer ze toch te redden met water.

Ook al kan de dood allang niet meer intreden.
En ook al zit ik nu in mijn badkamer.
In een bootje te varen die ik niet heb.
En te fantaseren over een tuin die ik niet heb.

pen icon
Ben je een goede schrijver?
stuur jouw column in
info iconHoe werkt lezerscolumn?

Views

47

pen icon

Cale Columns

Likeability of 6

Miss Communication

11 NOV 2018

Dat vraag ik u af. Of u op zoek bent naar een partner? Niet iemand om samen door het leven te gaan of het bed mee te delen. Nee, iemand die je partner is in de logistiek. Of bij het uitzoeken van je hypotheek, huis,verzekering of fiets. Zelfs maatschappelijke partners die samen gezellig bij je op de bank, met het bord op schoot, de eredivisie kijken.

Het lijkt alsof communicatiespecialisten hebben afgesproken dat ze hun opdrachtgevers en masse adviseren hun aan te bieden product op te leuken. Om een gevoel of andere emotie eraan toe te voegen. Gevolg is dat je wordt overstelpt met eens betekenisvolle woorden, die zijn verworden tot holle frasen.

Bedrijven proberen je het idee te geven dat ze niet aan je willen verdienen, maar dat ze er zijn om je te ‘ontzorgen’ en te ‘ontlasten’. Toevoegingen en ronkende leuzen als ‘partner’, ‘passie’, ‘wij beschouwen onze missie als geslaagd als…’ en ‘wij nemen graag de sprong in het diepe met u als u….’. vliegen je om de oren.

pen icon
Ben je een goede schrijver?
stuur jouw column in
info iconHoe werkt lezerscolumn?

likelove
user_7b374286ed5e6d6a4b0efc60ecf386acdf5909a0_avataruser_b0d9c53d19a696eabab7821f9736a9e7f1240c94_avataruser_1e61e0d62c9c08e4e3b9ad68734decb16e68ca30_avatar

+2


Views

100+

pen icon

Marit Tijhuis

De Tex reflex

11 NOV 2018

In 1997 lukte het schaakcomputer Deep Blue II te winnen van toenmalig wereldkampioen Garri Kasparov. Het was de eerste schaakcomputer die van een mens kon winnen. Schaker Kasparov deed na zijn nederlaag iets heel bijzonders. Hij kocht Deep Blue II om van de techniek te leren.

Het is de inleiding van Tex de Wit in een verhaal over wie zijn denken heeft veranderd. De tekstschrijver van onder andere Zondag met Lubach en Klikbeet deed dit op de Nederlandse tv op 28 oktober, al even geleden dus. Niet gek dat het nu pas bij mij naar boven komt, aangezien maar 62.000 mensen dit 'live' op tv zagen. Ik vind dat het verhaal van Tex de Wit meer aandacht verdient.

Met Garri Kasparov als voorbeeld leert De Wit ons namelijk te leven met de techniek om ons heen. We zouden niet alle nieuwe technieken moeten verafschuwen, maar het op zijn minst een kans moeten geven.

pen icon
Ben je een goede schrijver?
stuur jouw column in
info iconHoe werkt lezerscolumn?

Views

82

pen icon

Rachida Issaoui

Likeability of 6

Een virtuele hug

11 NOV 2018

Hey jij...

Jij daar die dit leest. Ik stuur je een virtuele hug, een knuffel van hart tot hart. Een knuffel die geen kleur of godsdienst kent.

Deze knuffel is voor elke dakloze. Elke dag overleef je en je weet dat er geen warm thuis is. Je voelt je alleen en mensen kijken je niet aan. Je bent een nobody, denken ze.

pen icon
Ben je een goede schrijver?
stuur jouw column in
info iconHoe werkt lezerscolumn?

likelove
user_174b47034a66c239bf8a1894f86a67435bf59c8a_avataruser_2d12df2199a8042f5d7159f5195f521b89ac715e_avatar

Views

100+

pen icon

Rachida Issaoui

Likeability of 6

Gebroken spiegelbeeld

11 NOV 2018

Afhankelijk zijn van hoe mensen denken dat je moet zijn en je moet voelen, is alsof je in een gebroken spiegel kijkt. Je krijgt nooit een volledig beeld van jezelf. Sterker, het beeld is verstoord.

Stel jezelf elke dag de vraag hoe je jezelf ziet of wil zien. Hoe ziet jouw ideale ik eruit en werk je daar al aan? Wanneer je je focust op wie jij bent, creëer je stap voor stap een volledig beeld. Jouw geluk hangt samen met die puzzelstukjes bij elkaar leggen. Jij legt ze zelf. Laat het niet afhangen van een ander, dat is niet verstandig om te doen.

Natuurlijk is er altijd wel iemand die je eerlijk feedback geeft over jezelf; dit kan privé gebeuren of op je werk. Deze feedback heb je nodig om te groeien. Maar begeef je alsjeblieft niet in een oerwoud van menselijke praatjes over jezelf, want door de bomen zie je het bos niet meer. Je hebt één hart, volg dit en zorg er goed voor.

pen icon
Ben je een goede schrijver?
stuur jouw column in
info iconHoe werkt lezerscolumn?

love
user_174b47034a66c239bf8a1894f86a67435bf59c8a_avataruser_2d12df2199a8042f5d7159f5195f521b89ac715e_avatar

Views

100+

pen icon

Laura van Alphen

Is drugs tegenwoordig dope?

11 NOV 2018

,,Als mijn dealer me verkeerd spul verkoopt, is hij zelf ook de klos'', hoor ik een jongen achter me zeggen. ,,Wat heb je al eens gebruikt dan, joh?'', reageert een andere jongen, zijn vriend, geloof ik.

Er vliegen namen van verschillende soorten drugs in de rondte. Ik voel me ongemakkelijk. We zitten in een overvolle treincoupé. Ik kijk naar de man die naast me zit. Mijn blik vol verbazing. Hij knikt zachtjes, tegenstemmend.

Ongelooflijk vind ik het, dat het tegenwoordig de norm lijkt, dat het tegenwoordig een gewoonte van velen lijkt te zijn om drugs te gebruiken. Een jointje hier, een snuifje daar. Op een feestje of gewoon op straat met vrienden. Hoe dan?

pen icon
Ben je een goede schrijver?
stuur jouw column in
info iconHoe werkt lezerscolumn?

Views

100+

pen icon

Regina Bouwmeester

Likeability of 5

De Voedselbank

11 NOV 2018

Het is zaterdagavond 22.07 uur en ik zit na een dag van eindelijk weer eens echt lekker sporten en mooie plannen maken, met een dekentje op de bank. Ik overdenk de dag. Vandaag kreeg ik heel veel dank nadat ik 3 tassen met boodschappen naar iemand had gebracht die het verder gaat verdelen over een aantal mensen die het heel goed kunnen gebruiken.

I mean, what did I do special? I only brought some stuff wat ik zelf niet eet en niet gebruik. That's the only thing I did.

Het feit dat er nog steeds iets als een Voedselbank bestaat anno 2018 vind ik nogal 1999. In mijn ogen nergens voor nodig als we allemaal eens wat meer zouden delen en wat beter ons heen zouden kijken.

pen icon
Ben je een goede schrijver?
stuur jouw column in
info iconHoe werkt lezerscolumn?

love
user_b6011de7b1542848abe05d35577d44cbe429c888_avatar

Views

200+