De return van Engeland in de Champions League

Joost Schepers 18 feb 2018

Welke nationale competitie is mooier dan de Barclays Premier League? Deze Engelse competitie wordt door de meeste voetballiefhebbers ervaren als de meest spectaculaire competitie ter wereld. Hier kan ook ik niet om heen. De competitie kent vele topclubs en elke wedstrijd is opnieuw een groot spektakel. Clubs als Manchester United, Manchester City, FC Chelsea, Tottenham Hotspurs, Arsenal en Liverpool maken de competitie elk jaar weer gigantisch spannend. Toch kunnen deze clubs maar niet hun stempel drukken in de competitie der competities, de Champions League.

De Champions League is het hoogst haalbare voor een club. Alleen de beste teams van alle competities hebben de kans om hieraan mee te doen. Bij de Engelse grootmachten gaat dit de laatste jaren dramatisch. De clubs worden vaak uitgeschakeld in een vroeg stadium, door clubs die op papier een stuk minder zijn. Het laatste Engelse succes in de Champions League was in het jaar 2011-2012. FC Chelsea versloeg het Duitse Bayern München na een spannende reeks aan strafschoppen.

Dit jaar gaat het eindelijk weer de goede kant op. De Engelse clubs doen weer volop mee in de Champions League. Tottenham Hotspurs, Liverpool, Manchester City, Manchester United en FC Chelsea hebben zich namelijk geplaatst bij de laatste 16. Liverpool en Manchester City zijn zelfs al zo goed als door naar de volgende ronde, na een ruime uitzege. Liverpool versloeg het Portugese FC Porto maar liefst met 0-5. Ook Manchester City won heel ruim en versloeg FC Basel met 0-4. Ook de Spurs staan er na een gelijkspel in Turijn erg goed voor. Juventus – Tottenham Hotspurs eindigde namelijk met een 2-2 gelijkspel. Deze week komen FC Chelsea en Manchester United nog aan de beurt.

Voor de fans van het Engelse voetbal ziet het er dit jaar dus heel rooskleurig uit. Het ziet ernaar uit dat de Engelse topclubs hun draai in de Champions League weer helemaal gevonden hebben. Vijf clubs strijden nog volop voor de titel en zijn allemaal van plan om er met de prijs vandoor te gaan. Zal er dit jaar eindelijk weer een Engelse club aan het langste eind trekken? We zullen het zien!