Lezerscolumn

pen icon

Lieke Volkerink

Likeability of 6

Bij Madame Tussauds zie je ze ook!

10 JAN 2018

Als je naar een concert gaat, kom je ze altijd tegen: de diehard fans. Alleen sommige mensen nemen het ‘fan zijn’ wel heel erg serieus…

Ik kan me mijn eerste concert nog goed herinneren. Je komt speciaal voor je idool, waar je ontzettend tegenop kijkt en waar je misschien zelfs een kleine crush op hebt. Je luistert naar je favoriete muziek en je bent omringd door mensen die hetzelfde leuk vinden. Samen blèr je mee op je favoriete nummers. De sfeer is geweldig en het gevoel is bijna magisch. Van zo´n avond kan ik ontzettend genieten!

Fan zijn van iemand is heel normaal. Je beplakt je kamer met posters van je idool en je koopt zijn of haar merchandise. Heel leuk allemaal, alleen laatst zag ik iets wat ik echt nooit maar dan ook nooit zal begrijpen.
Iets wat ik echt te ver vind gaan, is als mensen dagen en nachten in de rij gaan staan voor een concert van maar anderhalf á twee uur!

Ik weet nog dat ik op het nieuws zag dat fans van Harry Styles al 2 nachten voor de deur van het AFAS theater lagen te verkleumen, in november jawel. En waarom? Nou ja laten we eerlijk zijn, met Harry Styles is niks mis: hij maakt goede muziek, heeft een knap koppie en oh ja, het is natuurlijk ook een ex-lid van onze welbekende boyband One Direction. Alleen is dat het nou echt waard om je onderkoelt te laten raken in midden november? Van iets verder af kan je hem toch ook prima zien?
Heel eerlijk, toen ik die beelden van de wachtende mensen op het nieuws zag, verklaarde ik ze echt voor gek!

Tuurlijk begrijp ik echt wel dat dit een bijzonder moment voor je kan zijn, omdat je eindelijk een glimp op kunt vangen van een persoon die je misschien wel ontzettend inspireert. Maar lieve mensen, het is geen buitenaards wezen! Het is gewoon een persoon net als jij en ik. Niks mis mee, maar het lijkt me nou toch ook niet het wachten waard.

Dus als jullie diehard fans zo graag jullie idool van dichtbij willen zien, dan stel ik voor dat je lekker naar Madame Tussauds gaat, waar je je idool van dichtbij kunt zien en zelfs kunt aanraken!

pen icon
Ben je een goede schrijver?
stuur jouw column in
info iconHoe werkt lezerscolumn?

like
user_4dfc6b804f9a4169cf60d02c31b076325cf14c5a_avataruser_f7c47ed69066c4d723224722bed3a4522d5b168f_avataruser_48d1c85c532ccba92b53463d8175b0e19ee52d71_avatar

+3


Views

42

De fabels en feiten over zonnebrandcrême

Foto ter illustratie. / Colourbox

Foto van 'Daisy Heyer'

14 JUL 2018

Wie bruin wil zijn, moet zonnebaden. Tenminste; als je bruin wil worden van de zon. Zonnebaden is iets wat sowieso niet wordt aangeraden, maar mocht je op vakantie in de zon gaan dan is het belangrijk dat je je goed insmeert.

Word je dan wel bruin? Kun je gewoon een zonnebrandcrème in het buitenland kopen, of kan het dan zomaar dat je troep koopt? Metro sprak met dermatoloog Nicole Kukutsch van het Huidkanker Centrum van het LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum) en Raad van Advieslid van Stichting Melanoom en zet de fabels en feiten voor je op een rijtje.

1. Als je een donkere huid hebt, hoef je je niet in te smeren


Views

2k+

Camera videoZo oranje als een wortel?! Daisy deed een spray tan

Metro's Daisy kreeg een spray tan voor haar vakantie. / Videostill

Foto van 'Daisy Heyer'

14 JUL 2018

Wat kun je doen als je geen zin hebt om eeuwig in de zon te liggen? Dan ga je gewoon - heel makkelijk - voor een spray tan. Maar over spray tannen gaan behoorlijk wat verhalen de rondte. Metro's Daisy ging op onderzoek uit en onderging zélf een spray tan het Amsterdamse KNAP Institute.


Views

2k+

8 redenen waarom ik een hekel heb aan zonnebaden

Zonnebaden... het is niet mijn favoriete ding op de wereld. / Colourbox

Foto van 'Daisy Heyer'

14 JUL 2018

Er zijn mensen die houden van zonnebaden, zonnebanken en bruin worden. Er zijn ook mensen – zoals de auteur van dit stuk – die alleen het stukje bruin worden interessant vinden en de rest ruk. Waarom? Dat leg ik je aan de hand van deze 8 ergernissen bij het zonnebaden even uit.

1. Het is héél warm

Kijk, ik houd van de zon, maar ik hou er niet van om in de bloedhitte te liggen braden als een versgepelde gamba in een frituurpan. Zo voel ik mij al snel als ik (al zwetend) op een handdoekje bij het zwembad of de zee. En als er geen water in de buurt is om af te koelen, dan kun je me al helemaal wegdragen.


Views

2k+

pen icon

Jolieke van der Rest

Likeability of 5

Surrozaadmoeder in de dop

9 JUL 2018

Daar loop ik dan, stiekem om me heen te kijken wie er nog meer zijn handen langs de piepkleine hangertjes laat gaan. In een drukke winkelstraat, in die ene grote winkel vol met snoezige spuuglapjes, koddige kleertjes en functionele fopspenen. ‘Wat doe ik hier?

Ja, ik betrap mijzelf erop dat ook ík ben bevangen door het Maxi Cosy virus, het syndroom van Prenatal, de Zwitsal epidemie of hoe je het dan ook noemen wilt. Ik, een vrouw waarvan de teller alweer even op een getal staat dat met een vier begint, die al jaren gelukkig samen is met haar man en in alle vrijheid leeft. Iemand zonder kinderwens die het nu toch niet kan laten om tussen het babyspul te gaan snuffelen. How come?

Lang leve de moderne tijd: die van gender-neutral, van homo’s en potten, maar ook nog steeds vrouwen achter de pannen en alles wat daar tussen zit. Van je liefdevol registreren, insemineren of latten met meerdere heren. Het kan allemaal. Gelukkig ook maar. Want zo kan mijn niet-kinderwens en tegelijkertijd liefde voor deze kleine wezentjes letterlijk belichaamd worden in de vorm van een donorschap.

pen icon
Ben je een goede schrijver?
stuur jouw column in
info iconHoe werkt lezerscolumn?

like
user_7d8752177aa8696ee938c9248bd5fca50c2ae331_avatar

Views

200+