Een blauw gelopen of bonsje gekregen?

Imka Meuwese 22 dec 2017

Waar ligt de grens vraag ik me af.
Wanneer spreek je over een blauwtje lopen en vanaf welk moment krijg je de bons? Mij lijkt namelijk dat een blauwtje lopen in het beginstadium gebeurt en als je iemand wat langer kent dan kun je, als je GEEN blauwtje hebt gelopen tenminste, de bons krijgen. Maar wat nou als je iemand net een aantal maanden kent en het lijkt plotseling heel vreemd spaak te lopen? Spreek je dan al over de bons krijgen? Want dat lijkt me ietwat overdreven en de schade na zo’n korte tijd is volgens mij minder groot dan wanneer je iemand al jaren kent. Ik vind mijn situatie daarom een twijfelgevalletje en kan het hooguit een bonsje noemen maar zeker niet een complete, volwaardige, keiharde, verpletterende bons. Het voelt ook meer als een bonsJE, begrijp je?

Voor een blauwtje lopen is het voor mijn gevoel dan toch te serieus, het doet ook wel iets meer pijn. Daarom vind ik dat je best over een fikse Blauw mag spreken, met een hoofdletter B! Want het is zeker niet zo’n lullig klein blauwtje wat je na 1 avond al kunt lopen als iemand, waarmee je uren gezellig hebt staan kletsten, verder geen interesse in je blijkt te hebben.
Hoe dan ook, ik val voor mijn gevoel een beetje tussen wal en schip in dit hele verhaal.

Ik bedacht me overigens wel dat ik het geluk heb gehad nog zelden een blauwtje te hebben gelopen. Zouden ze misschien daarom daarboven dit bekokstoofd hebben? ‘Hé jongens, die Imka heeft op het blauwtjes-vlak nog wat tegoed dus laten we dat meteen even rechttrekken. We laten haar een stevige Blauw lopen, zo één die nog wel een poosje blijft nazeuren.’

En dan vlak voor de Kerst en Oud & Nieuw, zo wordt het meer een “Auw! En Nieuw”.

Hier zit ik dan met mijn goed fatsoen en een berg vragen.
Mijn lieve vriendje, die gebukt gaat onder veel stress, zei me drie weken geleden het om die reden even rustig aan te willen doen. Ik respecteerde dit maar sindsdien lijkt hij van de aardbodem verdwenen, rustig aan doen betekent blijkbaar complete doodse stilte!!!! Op appjes reageert hij niet meer, op 1 ultrakort en blauw-bekkend van de kou berichtje na. Out of the Blue is hij uit mijn leven verdwenen en ik voel een bonsje van mijn hart en krijg een donkerbruin vermoeden; ik loop een dikke vette blAUW!