Stressende tentamen feminist

Julia Bartelink 9 jun 2017 / 09:15 uur

Bloed, zweet en tranen. Iedere keer weer tijdens die tentamenweken heb ik het werk weer veel te lang uitgesteld en moet ik alles op het laatste moment doen. Af en toe vergeet ik te douchen, ga ik de deur uit zonder mascara of ga ik zonder mijn tanden te poetsen naar de supermarkt. Dit keer vergat ik heel iets anders.
Het was een grauwe donderdagochtend en het was weer tijd om vanaf mijn knusse studentenflatje terug te gaan naar mijn warme nest, het huis van mijn moeder. Dat warme nest bevindt zich in Steenwijk, dat betekent dat ik anderhalf uur in de trein moet zitten vanaf mijn studentenstad Utrecht. Best lang, maar daar heb ik wel alle tijd om in alle rust mijn samenvattingen nog een keertje door te nemen. Nog in mijn kleine studentenkamertje was het weer rennen en vliegen. Laptop mee, check. Oplader mee, check. Kleding mee, check. Een klein stukje hardlopen om de bus te redden en mijn ellenlange reis kon beginnen. Bij aankomst op het station in Zwolle had ik eigenlijk nog helemaal niks aan school gedaan. De hele treinreis lang stond mijn telefoon roodgloeiend door de groepsapp die ik samen met de vriendinnen waarmee ik in de zomer op vakantie ga heb. Op de planning stond tien pagina’s samenvatten maar het enige wat ik gedaan had was een kamerindeling maken en discussiëren over of we met de auto of met de trein naar Schiphol gaan. Ik hoor dat station Zwolle wordt omgeroepen, pak mijn tas en huppel de trein uit en land met een klein sprongetje op het perron. Dat kleine sprongetje voelde echter anders dan dat het normaal voelt wanneer ik een klein sprongetje nam. Toch weet ik niet meteen wat er dan anders is dan normaal.
Ik loop in hoog tempo naar de kiosk, want ik moet mijn overstap halen én ik moet een blikje cola halen. Opeens besef ik het. Ik heb geen BH aan. In paniek app ik mijn vriendinnen die alleen maar reageren met “hahahaha”. Ja, voor hen is het lachen maar ik loop hier nu als een losgeslagen feminist over het station zonder BH. Het is ook al een week terug dat ik mijn benen heb geschoren. Ik haat tentamenweken.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Stressende tentamen feminist
Sluiten