Iets met vrouwen en chocolade

[email protected] 9 mrt 2017

Daar lig je dan. Lang uitgestrekt op de bank met een magazine in je handen, terwijl je ogen naar die grote reep chocolade staren. Één stukje dan maar? Of prop je gelijk de gehele reep in je mik? Toch leg je de reep weg, nadat je nog een keer naar het voorblad van het magazine staarde. Een vrouw zonder putten in haar benen, een glow op haar gezicht alsof ze vier weken op vakantie is geweest en vet?! Nee. Vet is nergens te bekennen. Ja, haar borsten zijn vet. Maar dat is vet vanuit haar buik zo in haar borsten gespoten. Is dit een beschrijving van een typisch Hollandse vrouw?

Vrouwen zijn bijzondere wezens. Vrouwen roddelen over elkaar, kraken elkaar af en bekritiseren elkaar op gebied van uiterlijk. Gek toch? Wij vrouwen horen elkaar naar een hoger niveau te tillen. Wij vrouwen horen elkaar te helpen waar nodig is. Wij vrouwen horen van elkaar te houden. Toch gebeurt dit niet altijd. Maar waarom?

Onzekerheid is het antwoord. De onzekerheid, die door de maatschappij is gecreëerd, zorgt ervoor dat wij vrouwen jaloezie uitstralen. Wij zijn jaloers op vrouwen die succes hebben, er prachtig uit zien of een hunk aan de haak geslagen hebben. Toch moeten wij niet naar deze vrouwen kijken, want dit is een onrealistisch leven. Een leven dat via magazines en social media wordt uitvergroot en verbloemt.

Een typisch Hollandse vrouw leeft niet het leven van een magazine babe, want wij Hollandse dames hebben een veel intensiever leven. Een fulltime job, kinderen, een man en een huishouden. Vergeet daarnaast de huisdieren niet. Tijd om wekelijks naar de schoonheidsspecialiste te gaan is er niet. Laat staan om dagelijks te sporten of twee uur voor de spiegel te staan. Anderzijds is dit ook niet ons leven. Wij krijgen niet een mooi bedrag op onze rekening om te leven op chiazaadjes. Het model dat op jouw magazine staat wel. Haar succes ligt in de handen van haar uiterlijk. Wij Hollandse vrouwen zijn veel meer dan dat. Wij zijn pas succesvol.

Wij zijn succesvol op elk gebied. Kijk naar jouw eigen leven en leer het te waarderen. Geniet van het succes dat jij in het leven behaalt. Dit krijg jij voor elkaar, terwijl jij ook af en toe geniet van een stukje chocolade en de wereld meer biedt dan alleen het uiterlijk. Vergeet daarnaast nooit dat magazines en social media een onwerkelijk beeld schetsen. Succes sells.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Iets met vrouwen en chocolade
Sluiten