Boer Erik

Writefan 9 mrt 2017

Het is een droom van me het leven op het platteland. Uitgestrekte weiden, de geur van net uitgereden gier. Tussen de middag warme stamppot met een knap stuk worst, mijn laarzen bij de deur. De halve dag een beetje akker toeren op mijn Volvo 6000 alle opties, met op de koptelefoon op één oor Achterhoekse natte klei rock. Dagelijks naar dr Jan Pol mailen en vertellen dat onze vaars ook drachtig is. En dat Bertha 2 zo doorontwikkeld is dat ze meteen magere yoghurt produceert. Achter de mesthoop een kruiden tuin voor de boerin met een ren vol kippen, want dat kakelen is zo gezellig.

Maar ik wil wel een moderne boer zijn. Wat speen lammetjes langs de openbare weg in het talud met reclame op hun rugjes voor vegetarische restaurantjes die gedreven worden door voormalig dier activisten maar geroyeerd werden omdat ze niet commercieel genoeg zijn.
Een paar hobby varkens just for the Knor of wat dacht je van Oostenrijkse berggeiten, die blakend vanaf een heuveltje de varkens staan te bespotten en de kippen uitlachen. Je leest het al, voor mij is dat de ideale wereld, de rust de romantiek van het boerenleven. Noem me gerust boer Erik..!

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Boer Erik
Sluiten