Nederlandse Overheid steelt bewijzen MH17

sonjavandenende 11 jan 2017

Het falen van de Nederlandse regering in MH17, journalisten Michiel Spekkers en Stefan Becker vinden overblijfselen bij de rampplek MH-17

Afgelopen zondag werd er kort melding gemaakt in Nederlandse kranten en media,kort,want veel mag er natuurlijk niet over geschreven worden, alles onder het mom, dat het aanstootgevend is voor de nabestaanden: Een Nederlandse journalist draagt MH-17 spullen over aan de politie. Gedwongen in beslag name bedoelen ze eigenlijk! De journalisten Spekkers en Becker, moesten hun "bewijsmateriaal" verzameld op de rampplek in Oekraïne,van de MH-17,afgeven aan de politie, bij aankomst op schiphol, afgelopen zondag!

De kranten spraken van Aanstootgevend, voor de nabestaanden. Ik vind het heel erg, dat 2 onafhankelijke jonge journalisten, afgereisd zijn naar Donetsk en Lugansks in de Donbas en ook de rampplek van de MH-17 bezochten, wat als Nederlands journalist niet zo gek is en daar tot hun stomme verbazing, laptop’s, persoonlijke bezittingen en zelfs menselijke resten vinden. Aanstootgevend, dat de Nederlandse overheid dit niet geborgen heeft, of als het dan al in bezit van de burgers aldaar geweest zou zijn, wat ik betwijfel, niet aangeklopt hebben bij de lokale overheid en burgers om alles in te leveren wat zij dan gevonden zouden hebben!

Volgens de 2 journalisten, hebben zij ongehinderd toegang gehad tot de “rampplek”, ook hebben zij vele interviews gehouden met bewoners en getuigen van de ramp!

Wat er gebeurde,volgens Stefan Becker en Michiel Spekkers:

Al ons materiaal wat Michel Spekkers en ik hebben verzameld over o.a. de #MH17 in Donbass (Donetsk en Lugansk) en ander materiaal zoals straat interviews, is bij aankomst in Nederland ingenomen door de politie. Het betreft hier ook beeldmateriaal en gezichten van anonieme bronnen.

Tevens is materiaal ingenomen van de MH17 zelf. Het Openbaar Ministerie beweert dat dit materiaal niet kon worden verzameld omdat het gebied waar de MH17 is neergestort te gevaarlijk is. Echter is daar tijdens ons verblijf in de regio niets van gebleken.

Een andere claim van het OM is dat de wrakstukken van het toestel over een groot gebied verspreid zijn, en het daarom onmogelijk is alles op te halen. Het OM brengt hier een goed punt bij in, echter, het OM verzaakt ook materiaal mee te nemen wat in loodsen is opgeslagen.

De onjuiste beredenering van het OM en het in nemen van materiaal (inclusief dus beeld materiaal), doet twijfelen aan de controleerbaarheid en betrouwbaarheid van de NO.