Aan Rutte

[email protected] 24 jan 2017

Aan Rutte.

Hoe durf je?

Lees ik hier dat je ontkent dat mensen in armoede leven? Dat we ons alleen maar armzalig gedragen?

Jij hebt makkelijk lullen, met je derrière in het pluche en een leuk salaris – en wat heb je bereikt? De kloof tussen rijk en arm is al zo groot dat je het niet eens meer ziet dat er arme mensen zijn. Het aantal aanvragen bij de voedselbanken zijn gestegen, sinds dat jij minister-president bent. Mensen die omgepraat zijn om ZZP-er te worden en nu in de WSNP zitten omdat ze geen cent te makken hebben. Maar ja … ze hebben geen recht meer op WW en dat is wel een flinke besparing in de schatkist. Dat snap ik ook nog wel.

Weet je Mark, ik denk niet dat deze tekst ook echt tot je door zal dringen. Ik hoop dat je nog eens goed wilt luisteren naar het liedje van Boudewijn de Groot, je weet wel die over meneer de President …..

Misschien kun je op z’n minst er toch een nachtje van wakker liggen?

En vind je het gek dat mensen zich asociaal beginnen te gedragen? Dat is precies wat jij uitdraagt. Jij bent er alleen voor de achterban met HBO+ en WO opleiding. Maar helaas heeft niet iedereen zo’n hoge diploma’s gehaald. En ja … dat hoort ook zo. We moeten trots zijn op een vuilnisman of een schoonmaker. Zonder hen zou onze maatschappij ook niet zo netjes zijn. Laat dat respect voor hen ook zien.

Nee, .. jij draagt uit dat we met de ellebogen moeten werken. Zelf de broek ophouden. Dat is dan toch ook vragen om problemen. Als jij geen respect voor alle Nederlanders hebt, hebben niet alle Nederlanders dat voor jou of de rest van de maatschappij. Dit is een oude natuurkunde wet of heb je dat niet op school gehad, Mark?
Actie = Reactie, dat kun je sommige mensen niet kwalijk nemen. IK praat het niet goed, maar ik begrijp het wel … met jou beleid.

Het land moet socialer, want we hebben elkaar nodig. Voor iedereen is er een belangrijke plek in de maatschappij .. arm en rijk, zonder of met diploma’s. Als ik ziek ben, heb ik een dokter nodig. Maar als die dokter lange dagen moet werken, is het ook wel fijn als iemand met een LBO-diploma zijn huis schoonmaakt. Zo helpen wij elkaar!!! Zo hoort een maatschappij te werken, want

de maatschappij – dat zijn wij!!

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Aan Rutte
Sluiten