Schreeuwende stilte..

erna's blog 17 nov 2015

Vandaag zijn we 1 minuut stil in Europa. 1 minuut om de slachtoffers van de Parijse aanslagen te herdenken. Maar waarom zouden we alleen deze slachtoffers gedenken, laten we ook een minuut stilstaan bij de Russische slachtoffers, ook gedood door een zinloos vertoon van geweld en hoe zit het met de zelfmoordaanslagen in Beiroet, het bloedbad wat ook daar door gewetenloze barbaren is aan gericht.

Ik wil ook stil zijn voor de helden die met gevaar voor eigen leven talloze mensen hebben gered, de 4 mannen die de treinterrorist wisten te overmeesteren zodat onschuldige mensen niet gedood werden door een niets ontziende kogel, maar hun leven verder konden leven en s’avonds weer veilig bij hun familie aan het avondeten konden zitten, ik denk aan Adel Termos die zich zonder aarzelen in Beiroet op de tweede zelfmoordterrorist stortte zodat er niet nog meer mensen ten prooi vielen aan de haatcampagne van de IS. Wat een groot offer heeft deze Adel gebracht want niet alleen hij, maar ook zijn dochtertje is omgekomen bij deze aanslag. Deze mensen verdienen het om een standbeeld te krijgen,

Ook denk ik aan de vele vluchtelingen die op zoek naar geluk en vrede verdronken in de oceaan, waarna hun nabestaanden verdronken in een oceaan van tranen, wat een verschrikkelijk nachtmerrie, om je reis verder te moeten gaan zonder je ouders, zonder je kinderen.

Vandaag ben ik een minuut stil voor al het leed in de wereld, voor alle slachtoffers van oorlogsgeweld, we worden met onze neus op de feiten gedrukt nu het zo dichtbij komt, maar eigenlijk brand de wereld al een hele lange tijd, we hebben het geweld te lang toegelaten, het is tijd om terug te slaan, helaas zal dit ook weer vele doden kosten, de meeste daarvan zullen onschuldig zijn.

Vandaag zijn we stil, maar laten we daarna schreeuwen! Laten we zo hard schreeuwen zodat het geweld zich terug trekt naar de spelonken van de hel, waar het vandaan komt, schreeuw totdat het geweld zijn lelijke gezicht niet meer durft te vertonen, schreeuw uit onmacht, schreeuw van verdriet, schreeuw om deze zinloze slachtoffers een stem te geven, Schreeuw uit naam van welke God je ook aanhangt, maar schreeuw vooral om vrede, JA, schreeuw vooral om vrede!