I have a dream

Pau_lien 4 nov 2015

Vol passie, enthousiasme en met een brede lach op mijn gezicht vertel ik mijn droom. Ik zie het helemaal voor mij en denk hier al jaren over na. Natuurlijk begrijp ik zelf ook wel dat het heel wat jaren kan duren tot het wellicht realiseerbaar is. Maar wat maakt dat uit? Ik ben 28, met een beetje mazzel heb ik nog minstens 55 jaar de tijd!

Helaas denkt zij er niet zo over, ze laat me uitpraten maar kijkt me met een strak gezicht aan en zegt: dat gaat je natuurlijk nóóit lukken. Totaal niet realistisch!
BAM …. dat voelde als een klap in mijn gezicht. Vertwijfeld keek ik haar aan. Er ging van alles door mij heen: Hoezo niet? Hoe weet jíj nou dat dat nooit gaat lukken? Hoe kun je zo mijn droom weggooien? Ik voelde me niet serieus genomen en toch ook wel gekwetst dat ze dat zó zei. Ik snap wel dat het in jouw hoofd misschien totaal niet realistisch kan lijken, maar moet je dat dan ook nog zo brengen? Thanks for nothing…

Moet ik dan maar de rest van mijn leven in dit hokje blijven zitten? Doen wat een “gewone burger hoort te doen” en mijn passie dan? En mijn droom dan? Waarom zitten veel mensen zo vast in hokjes. Waarom zijn er zoveel mensen bang? Bang om uniek te zijn, bang om geen geld meer te hebben, bang voor wat anderen denken. Uit angst groeit niets goeds. Ik hoor zoveel goede ideeën om mij heen. Weet je wat ze dan zeggen? “ ja het klinkt raar hoor maar… “ of: “ het liefst zou ik… maar dat kan natuurlijk niet” Waarom kan dat niet dan? Waarom klinkt het raar? Heb je het al eens geprobeerd? Laten we uit de hokjes kruipen en out of the box denken! We zitten zo vast in hokjes, in regels, in protocollen in “zoals het hoort”. We leven niet meer vanuit ons gevoel niet vanuit onze intuïtie. Die stoppen we ver weg. Waarom? Omdat het zo hoort? Omdat het niet kan? Niet realiseerbaar is? Er geen geld voor is?

Ze zeggen wel: de mooiste ideeën liggen op het kerkhof, omdat niemand ze uitgevoerd heeft.

Volg dus je intuïtie! En denk out of the box. Dan kunnen er prachtige dingen gebeuren. Ik ben toch doorgegaan met mijn droom, stapje voor stapje kom ik verder. Ik kom er wel hoor, wat ze ook zeggen!

Niet realistisch? Watch me!