Vriendelijk land

olevanbetten 27 okt 2015

Ik heb het idee dat Rusland het idee heeft dat de buitenwereld net zo goedgelovig en dom zijn als dat zij zelf zijn. Ik denk dat bijna iedereen op de hoogte is van de Russische propagandamachine en de goedgelovigheid van haar consumenten. Neem hierbij bijvoorbeeld de berichtgeving over MH17; binnen een paar dagen waren er oorzaken objectief gepubliceerd die te allen tijde niet bewezen werden/zijn. In sommige gevallen is het tegendeel bewezen.

Nu is de MH17-ramp al weer zo goed als niet-actueel en hebben we het dezer dagen over de vluchtelingen. Vluchtelingen blijken ons continent-genoot Rusland over te slaan in de vorming van hun bestemmingskeuze. Maar zo had het van Rusland helemaal niet gehoeven volgens de Russische federale migratiedienst. Ze zouden wel degelijk bereid zijn voor het overwegen van asielaanvragen.

Het goede hart van Rusland zou ook propageren op grensgebieden door posters op te hangen met teksten als ‘Refugees, YOU are welcome in Russia’. Deze tekst zou dan als tekstwolkje boven het vriendelijke gezicht van onze vriend Vladimir Poetin hangen. Verder zouden vluchtelingen op de grens al worden opgevangen door de Russen. Rusland zou hun imago voor de Westerse wereld willen versterken. Hopende dat niemand dit zwetsverhaal serieus heeft genomen. Wees nou eerlijk, wie gelooft zoiets nog?

Desondanks is Rusland wel zo goedhartig om enigszins een bijdrage te leveren aan de crisis. Het levert namelijk militaire steun in Syrië.

Reageer op artikel:
Vriendelijk land
Sluiten