Vretende reizigers

Lisa.93 20 okt 2015 / 08:00 uur

De geur van vette frieten met een flinke kwak mayonaise of de zure lucht van uien op een frikadel speciaal. Nog niet te spreken over de indringendheid van knoflooksaus druipend van een broodje Döner, maar de echte kampioen blijft toch echt de witte boterham met salami worst.

In de trein wordt hevig geconsumeerd. Op elk station kun je wel een kebab rol zien draaien en kroketten uit de muur trekken. Lekker tijdens je reis iets naar binnen schuiven om de honger, maar vooral de verveling te doden. Maar wordt er ook nog wel eens rekening gehouden met de medereizigers?

Afgelopen week zat ik in de trein richting mijn ouderlijk huis. Enkele minuten na het vertrek vanaf Amsterdam Centraal, kwam er een grote, stevige, zeg maar gerust behoorlijk gezette vrouw naast mij zitten. Door haar omvang nam zij al ongeveer anderhalve stoel in beslag, waardoor ik met mijn zijribben in de stoelleuning werd gedrukt.

Door de drukte en de tekortkoming aan zuurstof, begon mijn irritatie niveau al behoorlijk op te lopen. Dit werd vervolgens afgetopt door een zeer penetrante geur die mijn neus binnendrong. Frituurvet en zure uitjes. De gezette vrouw naast mij had een papieren zakje uit haar tas getoverd. De vettige zalf was al door het papier naar buiten geglibberd, waardoor het zakje was veranderd in een vies, plakkerig, klam stukje papier dat elk moment kon scheuren. Het bakje met verdronken frietjes, mayonaise, curry en ui werd binnen twee minuten naar binnen gewerkt en vervolgens in het ‘daarvoor bestemde afvalbakje’ gedeponeerd. Deze zat echter zo vol, dat de geur gedurende mijn anderhalf-uur-durende reis bleef hangen in de coupé.

De aroma’s van en de manier waarop reizigers voedsel tot zich kunnen nemen, kan anderen irriteren. Zo was ik na mijn treinreis nogal knorrig en onpasselijk geraakt door mijn medepassagier. Men mag best een beetje rekening houden met de rest van de mensen die in dezelfde richting reizen. Zoals vermeld op de website van de Nederlandse Spoorwegen: “U mag eten en drinken in de trein, maar hou wel rekening met uw medereizigers en laat de boel netjes achter..” Precies mensen, houd er alstublieft een beetje rekening mee dat niet iedereen mee kan genieten met jouw patatje oorlog.

Reageer op artikel:
Vretende reizigers
Sluiten