Verleiding

Nicky240 13 okt 2015 / 12:05 uur

Daar zit ik dan, heerlijk in het zonnetje, op een bankje, een kaasbroodje te eten en een ijskoffie te drinken. Ik probeer van het leven te genieten om me van dit soort kleine momentjes bewust te worden en na te gaan hoe goed ik het heb. Op zo’n moment denk ik vaak: ‘wat is het leven toch mooi.’
Eerlijk is eerlijk. Vaak koop ik helemaal niks qua eten of drinken zonder dat je het per se nodig hebt. Maar wat je er eigenlijk allemaal niet voor over moet hebben om de verleiding van elk eettentje te weerstaan. Op elke hoek van de straat kan je bij wijze van spreken wel iets te eten of te drinken kopen. Ik reis elke dag naar Utrecht centraal via Rotterdam centraal en wat alleen daar al aan eetzaakjes staat, is niet normaal. Ik ben even op inspectie uitgegaan en ben tot de ontdekking gekomen dat op Utrecht centraal ze 7 eettentjes hebben en op Rotterdam centraal 8. Dat maakt dus 15 eetzaakjes op 2 stations alleen al!! Vervolgens heb ik ook nog geteld hoeveel eetgelegenheden ik tijdens mijn reis tegenkom. Dat zijn er welgeteld 63!!! Hierbij moet wel vermeldt worden dat ik door het centrum van Utrecht reis. Als je honger hebt is het een ramp om langs een groot station met al zijn heerlijke geuren te gaan. Het beste wat je dus kunt doen is nooit honger hebben, hoewel dit niet altijd mogelijk is.
Het lijkt ook wel alsof elk broodje of drankje roept: ‘kom mij halen, kom mij eten, kom mij drinken, doe het! Twijfel niet.’ En af en toe bezwijk je dan onder de druk van de verleidingen, maar als je toch de verleiding niet hebt kunnen weerstaan, geniet er dan met volle teugen van want wie weet hoeveel verleidingen je weer moet weerstaan voordat je weer iets koopt.
Door deze uitkomst ben ik opgelucht dat ik normaal gesproken altijd mijn eigen eten meeneem. Dus gewoon een paar boterhammen, wat fruit en ontbijtkoek zodat ik op die grote stations met al hun verleidingen niks hoef te kopen.
Ik daag jullie uit om alle eetzaakjes op je route naar je werk/school/studie op te tellen en de uitkomsten op social media te delen. Ik denk dat de uitkomst altijd min of meer hetzelfde zal zijn. Dat je namelijk versteld zult staan door de grote hoeveelheden eetgelegenheden die je op je route tegenkomt. Dus denk ik dat we met zijn allen trots mogen zijn dat we elke dag de weg der verleidingen lopen en al deze verleidingen weten te weerstaan!

Reageer op artikel:
Verleiding
Sluiten