Toyboy

IrisEsser 18 okt 2015 / 10:05 uur

Dre Hazes (21) en Monique (37), Katja Schuurman (40) en Freek (26), Heleen van Royen (50) en Bart (29) en lost not but least, Patricia Paay spant de kroon met haar nieuwe vlam Maurice (26).

Het lijkt een trend te worden. De oudere vrouw met een (veel) jongere man.

Ik kon me er tot voor kort niets bij voorstellen. Liever ouder, rijper en meer ervaren. Zo kun je als vierentwintigjarige enorm opkijken tegen een man van tweeëndertig, die in jouw beleving alles weet en kan. Veel interessanter dan een man die met alle geweld maar een jongen wil blijven, inclusief bindingsangst en nog helemaal geen zin heeft om zijn studentenkamer op zolder bij zijn ouders te verlaten, voor een rijtjeshuis in een vinexwijk. De man van tweeëndertig voelt zich helemaal het haantje met een jong, naïef huppeltrutje dat met haar bambi ogen ontzettend tegen hem opkijkt. Dat lokt dominant gedrag uit. Het huppeltrutje is inmiddels veertig en zit nu met een uitgebluste achtenveertig jarige, voor wie de vrijdagavond met een biertje en de playstation bij de hand het hoogtepunt van de week is.

Vrouwen worden gemiddeld vijf jaar ouder dan de man. Dat kan dus betekenen dat jij met jouw acht jaar oudere man je misschien al kan voorbereiden op een toekomst als mantelzorger.
En zo begin je te dagdromen over die tien jaar jongere vent, die je misschien wel weet over te halen om te gaan bungeejumpen.

Je grijpt verveeld naar de Story en dat maakt je stemming er niet beter op. Je wilt geen Catherina Zeta Jones zijn, maar veel liever Monique! Het idee alleen al maakt dat je weer het bloed in je lijf voelt stromen.

Maar wat vindt de jongere man interessant aan een oudere vrouw? Wat maakt dat hij geen behoefte heeft aan een jongere vrouw die hem met haar bambi oogjes adoreert? Valt hij op de verworven zelfverzekerdheid en dat we inmiddels weten wat we willen? Heeft het iets te maken met het feit dat vrouwen hun seksuele piek ergens tussen hun dertigste en veertigste levensjaar bereiken en mannen eerder?

Wat heb je met elkaar gemeen als je zesentwintig en zesenzestig bent?
Moet je eigenlijk wel iets met elkaar gemeen hebben, of gaat het er om dat je het leuk hebt met elkaar en samen van het leven geniet, ongeacht hoe lang of kort dat ‘samen’ ook duurt? Misschien is het ‘dat-zien-we-dan-wel-weer’ juist het geheim.

Reageer op artikel:
Toyboy
Sluiten