Quotes

Femster_78 20 okt 2015

Nee! Niet weer een. Waarom zijn ze plots zo immens populair en waar halen mensen ze in vredesnaam allemaal vandaan. Dagelijks, of nee misschien wel elk uur verschijnt er weer een op Facebook of stromen ze binnen via mijn app. Quotes. Zoetsappig, hilarisch, ontroerend, confronterend en in sommige gevallen ware levenslessen. Ongevraagd word ik er constant mee geconfronteerd. Quotes van Minions, van bekende filosofen, van de gefrustreerde huisvrouw en van beroemdheden zoals Marilyn Monroe.

Het ergste is dat ik verschillende van deze spreuken, ondanks grote irritatie, steeds meer ga waarderen. Dit heeft hoogstwaarschijlijk te maken met mijn eigen ingewikkelde wereld van gepieker, zorgen en twijfel. De meeste quotes spelen hier gretig op in. Het helpt niet dat vriendinnen ze in het wilde weg toesturen en in dit tijdperk van tinder staat een zeer interessant onderwerp veelal centraal: Mannen. Een zwakke plek voor single vrouwen. Een ideale voedingsbodem voor de quotes om uit te groeien tot een onmisbaar communicatiemiddel.

Een kleine greep uit mijn whats app assortiment: ‘Every woman needs a man that ruins her lipstick, not her mascara’, ‘Daten is als het zoeken naar een parkeerplek, de beste zijn bezet en de rest is gehandicapt’, ‘Ben je fulltime klootzak of is dit gewoon slechte timing’, ‘Schrijven, wachten, gezien, geen antwoord, kutgevoel, verwijderen, vergeten, klaar’ en nog een hele mooie ‘I accidently swiped left and now my soulmate is gone…..forever’. Zoals je uit bovenstaande quotes op kunt maken verlopen niet al onze tinder ontmoetingen even soepel en op zulke momenten zijn wij vrouwen zeer gevoelig voor leuzen als deze.

Wat uiteraard ook meespeelt, is het fenomeen ‘trend’. Bij mij is het in elk geval zo dat ik van nieuwe hypes eerst niks moet weten, maar zonder het te merken wen ik eraan en sluipt het mijn wereld binnen. Mocht ik dus gebrainwashed worden door dit fenomeen en niet anders meer kunnen communiceren dan via irritante zinnen tussen aanhalingstekens, app me dan alsjeblieft ‘Keep calm and get a life’!!

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Quotes
Sluiten