Passie voor schrijven

Joyce de Volder 16 okt 2015 / 13:05 uur

In 2013 begon alles. Toen ik op een dag op Facebook zat werd ik nieuwsgierig hoe mensen een Facebookpagina bijhielden. Al snel leerde ik de wereld van de Facebookpagina’s kennen.

Ik startte Google op om te kijken hoe je überhaupt zo’n pagina maakte. Toen ik dat had uitgevonden dacht ik na waar mijn verdere interesses lagen. Ineens wist ik het! De Tilburgse Kermis. Ik ben dol op kermissen en als je in Tilburg woont ontkom je er ook niet aan, maar een Tilburgse Kermis pagina was er al. Ik moest dus wat nieuws verzinnen. Maar wat verzin je zo snel even? Ik wist het ik was al lang een “fan” dus noemde ik de pagina Tilburgse Kermis Fans.

Al snel groeide de pagina. Veel vrienden van mij vonden het leuk dat ik de pagina gemaakt had en uiteraard kwamen er ook snel vrienden van vrienden bij.

Nadat ik een tijdje hiermee bezig was geweest kreeg ik op een dag een mailtje van zanger Jeroen Spierenburg, een Nederlandstalige zanger die ik persoonlijk goed kende, maar helaas in 2014 in overleden door een auto-ongeluk. Hij vroeg me of ik iets voor hem wilde doen. Ik vroeg hem wat ik moest doen. Hij vroeg me of ik zijn Facebook-fanpagina bij wilde houden. Ik ging hier samen met zijn vrouw meteen mee aan de slag. Ik voelde me vereerd dat ik dit voor hem mocht doen.

Na een hele tijd wilde ik nog iets erbij doen. Ik ging nadenken wat een nieuwe naam kon zijn voor een Facebookpagina. Ik dacht weer aan dingen die ik leuk vond en al snel wist ik weer iets nieuws. Carnaval, maar ook hier moest iets bij. Uiteindelijk koos ik voor de naam Carnaval Hits. Ook bij deze pagina moest ik nadenken wat ik wilde. Ik koos er voor om hier weetjes en liedjes te posten.

Nu heb ik een half jaar geleden een WordPresspagina opgezet als toevoeging aan de Tilburgse Kermis Fans Facebook. Ik kon het niet alleen laten bij de Facebookpagina, omdat anders de tijdlijn van alle likers helemaal vol stond met berichten die ik schreef. Inmiddels zijn alle pagina’s enorm gegroeid en wordt mijn passie voor schrijven alleen maar groter. Doordat mijn passie zo groeit heb ik nu ook weer een Facebookpagina gemaakt voor alle artikelen die ik schrijf “EnJoy”. Het schrijven is geweldig. Als je er eenmaal van proeft, kom je er nooit meer van af!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Passie voor schrijven
Sluiten