Opgave voor ons allemaal

Reda De Meyer 19 okt 2015 / 12:55 uur

Opinie
Ik word wakker, kijk naar de klok en haal opgelucht adem wanneer ik zie dat het pas 7 uur is. Ik neem een douche en ga aan het ontbijt met m’n laptop bij de hand. Ik doe mijn laptop open en check het laatste nieuws. Nog voordat de pagina is geladen hoor ik mijn vader al tierend kijken naar het ochtendprogramma WNL, het programma waar hij sinds kort zo de pest aan heeft. De afgelopen 5 jaar keken we er met plezier naar. Naar een objectief ochtendprogramma met een gezellig sfeertje en twee spontane presentatrices, de ideale start van de dag!
Maar sinds de enorme vluchtelingenstroom heeft het een flinke ommekeer gemaakt. Van het altijd zo objectieve programma is het een programma geworden vol vooroordelen waarbij de enige objectieve de weerman is.
Het is de laatste maanden wel duidelijk geworden dat niet iedereen blij is met de komst van de vluchtelingen. Met name onze geblondeerde politicus Geert Wilders is er ‘niet van te spreken’. Maar juist dhr. Wilders lijkt voordelen te zien in de komst van ‘de gelukszoeker’. Hij is immers de politicus die de ene na de andere zetel binnen weet te harken op de peilingen met zijn uitspraken over hoe erg het wel niet is dat er ‘duizenden terroristen’ meekomen etc., etc.. En dit is het nieuwe boegbeeld van WNL… Nou Nederland, ga zo door!

Werkgelegenheid
Ik als vijftienjarige leerling van het Erasmiaans Gymnasium ben een zoon van een Marokkaanse moeder en een Belgische vader. Maar ik ben lang niet de enige mengelmoes die op het Erasmiaans rondloopt. Maar is dat dan zo erg? Nou dat denk ik niet!
Erasmiaans staat al jaren in de top 10 van Nederlands beste gymnasia en won tegelijkertijd de prijs van het meest multiculturele gymnasium van Nederland. Deze leerlingen worden ook wel bestempeld als de toekomst van Nederland. Zij zijn de personen die de ziekenhuizen draaiende moeten houden, die Nederland, als HUN land, internationaal op de kaart moeten blijven zetten.
Ik vraag me wel eens af waarom de (toekomstige) kinderen van de asielzoekers dat ook niet zouden kunnen. En begrijp me niet verkeerd, want nu zit ik alleen te praten over een bepaald niveau, maar dit zal natuurlijk ook het geval zijn bij alle verschillende stromingen binnen het VMBO, maar ook bij het HAVO. Onze maatschappij, met 100.000 vacatures, heeft namelijk iedereen nodig. De vluchtelingen in een verdomhoekje zetten is zelfs voor de calculerende Nederlander een onverstandige zaak.

Reageer op artikel:
Opgave voor ons allemaal
Sluiten