Mijn cd-speler is blijven hangen

indyyvandepoll 30 okt 2015 / 07:05 uur

Een cd die blijven hangen is. Eén liedje, niet meer, niet minder. Een leuke is het niet. Herhaling tot in de dood. Verveling lijdt mij door het kronkelende pad het leven zich noemen mag. Noem het saai, noem het klote. Ik zeg vastigheid, ritme. Ik weet waar ik aan toe ben, wat me keer op keer te wachten staat. Dag in, dag uit hetzelfde liedje. Ik, ik ben levensmoe.
07:15. Zelfmoordneiging nummer één. Mijn buurman, het Satudarahbendelid maakt in zijn kinky motorjasje (zonder armen uiteraard!) het geluid van een zeventienjarige snotaap voor het eerst achter het stuur, het gaspedaal al intrappend terwijl de koppeling nog op de bodem staat. Meneertje ik-heb-geen-midlifecrisis-hoor moet naar het werk. Die lul is net als ik blijven hangen. Ik in rituelen, mijn grote vriend in zijn drang naar herboren jeugdigheid. Peperdure mountainbikes, rokkende motoren, rot toch op! Ik regel zelf mijn wekker!
08:05. Met een ochtendhumeur zo groot als mijn eigen ego, en ik kan je vertellen, dat is een grote, stouw ik veel te grote happen cornflakes naar binnen. De overgebleven melk kieper ik in de gootsteen.
09:00. File.
09:40. Gezicht op onweer. Bureau weer overvol. Bedolven onder ladingen papier, zou mijn mobiel toch moeten liggen. Gister vergeten. Typisch.
12:25. Lunch. Vergeten.
17:08. Werk af? Uh, uh.
18:00. Zu hause. Ik draai in mijn Zweedse vriend de Volvo daterend uit de steentijd de A2 op en zie enkel rode lichten. Zelfmoordneiging numero dos!
19:35. IJskast geopend, tranen in mijn ogen. Een half zakje ijsbergsla, een lege fles ketchup, twee pakken melk en een pak bami van de Appie Heijn. Lastige keuze, maar ik ga voor de bami. Het water loopt me uit de mond.
19:55. DWDD gemist. Geïrriteerd pak ik de gids van tafel en weet wat me vanavond te wachten staat. Met een half oog kijkend naar ‘Een dubbeltje op zijn kant’. Mijn mobiel opnieuw vergeten. Aangezien onderuitgezakt swipen op tinder er dus ook niet in zit, open ik achteloos mijn riem en beeld mijn toekomstige tindervriendin dan maar in mijn bovenkamer in. Van John Williams moet ik het niet hebben.
23:40. Humberto sluit af en ik loop naar boven. Morgen weer hetzelfde liedje. Wekker zet ik niet. Volste vertrouwen in mijn motormuis. Maken we er weer een memorabele van! Carpe diem, pluk de dag, de groeten.
Op een dag zal hij wel overspringen. Door moeten we! Gebeuren zal het ooit. Toch niet? Een nieuwe kopen doe ik niet. Te moe. Levensmoe.

Reageer op artikel:
Mijn cd-speler is blijven hangen
Sluiten