Met DELEN een ongekende vrijheid creëren

Peter72932 6 okt 2015 / 15:35 uur

Ik ben al langere tijd op zoek naar een manier om mensen duidelijk te maken hoe makkelijk het is om de grootste problemen op te lossen zonder ingewikkelde constructies.
Voor mij ziet het leven er zo eenvoudig uit dat ik niet kan begrijpen dat andere dit niet zien.
Het codewoord is DELEN. Door te delen maak je iedereen blij en creëer je vrijheid.
Als je kijkt naar de werkloosheid word dit gezien als een enorm probleem terwijl als je de werkzaamheden die er zijn zou delen veel meer mensen aan het werk kunnen zijn.
Werkzaamheden worden ook lichter zodra je ze samen uitvoert maar in deze economie moeten er steeds meer werk gedaan worden met minder mensen?
Laten we dit eens gaan delen, dan zie je dat alles makkelijker zal worden en dat je meer vrijheid overhoud.
Als we onze kennis zouden delen kunnen we alles beter kunnen maken, veel kennis word bewaakt door patenten/octrooien waardoor we beperkt worden om gebruik te maken van elkaars kennis en alles niet zo kunnen maken dat het nog beter is?
Als we producten die we samen maken zouden delen met de mensen die deze producten niet kunnen maken hoeven we ook niet meer te betalen voor de diensten die de andere mensen doen. Iedereen heeft zijn eigen eigenschappen en wensen van hoe ze hun tijd willen indelen.
Op dit moment worden veel dingen voor ons uitgestippeld, waardoor we niet onze eigen wensen en tijd in kunnen delen en onze producten/diensten niet mogen delen.
Als iedereen zijn diensten, producten en kennis zouden zou het automatisch betekenen dat we ook nergens meer voor hoeven te betalen, dit heeft als bijwerking dat de werkloosheid een boost zou krijgen en waardoor er dus ook meer werkzaamheden gedeeld kunnen worden wat weer automatisch meer vrijheid creëert voor iedereen.
Nu zie je wat we met zijn allen kunnen bereiken als we met zijn allen alles zouden gaan delen.
Het mooie achter dit idee is dat ook de criminaliteit word bestreden omdat alles gratis aangeboden word is er geen reden meer om het te stelen. DELEN is maar een heel klein woord maar als je het groot aanpakt heeft het een ongekend effect op de hele wereld en zal resulteren in uitroeiing van de armoede, honger, dorst, woningnood en zelfs oorlogen zullen minder worden. Kijk voor meer informatie en uitleg over dit idee op http://eenwereldzondergeld.blogspot.nl/
Bovenstaande klinkt allemaal te simpel om waar te zijn, bedenk dan alleen wie maken de dingen die we nodig hebben!

Reageer op artikel:
Met DELEN een ongekende vrijheid creëren
Sluiten