Ik had in mijn bed moeten blijven….

Oh oh oh, wat me nu toch weer is overkomen. Ik moest dus boodschappen doen bij de Jumbo (onze Albert Heyn van 40 meter verderop wordt verbouwd). Ook nu weer een enorme drukte: mensen met karretjes, mensen met gillende kinderen en mensen met haast. I
Ik probeer mij zo fris en fruitig mogelijk door de menigte te wringen, vriendelijk lachend naar de mevrouw die haar karretje voor mijn karretje perst, terwijl ik in gedachte denk: “Domme trut, ben je blind of zo? Ik kom van rechts!”
Ik werk keurig vol begrip voor de medemens mijn lijstje af. Ik hoef alleen nog brood….. oh nee….. fuck, fuck, zeg me dat het niet zo is…. Jawel, mijn portemonnaie ligt nog in de auto……Mijn eerste reactie is: Om me heen kijken of ik een bekende zie die wil voorschieten…. ja, zowaar… een collega. Ze wil ook gerust voorschieten maar dan denk ik: “Ach, De Boer, kom op, je zet wel ergens je kar neer en dan haal je je portemonnaie.”
Maar het is zo druk….waar laat ik mijn kar?…. Bij het brood staat een medewerker. “Dag meneer, kan ik hier misschien even mijn karretje stallen, mijn portemonnaie….” Hij kijkt me begripvol aan en wijst naar groentekistjes met daarop broodjes en flessen wijn. Veel flessen wijn. Ik maneuvreer dankbaar mijn karretje tegen de kistjes met brood aan ….NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE…..ik stoot met mijn dikke kont tegen het kistje met daarop de flessen wijn, veel flessen wijn.
Wankel de wankel, klats, boem, grijp, hou vast, plets, lijf ervoor….. hellup……ik kan de schade niet beperken….
En daar sta ik dan tot mijn enkels in de witte en de rode wijn. Mij geen raad wetende met mijn houding begin ik hard (veel te hard) te zingen: “Halleluja, sing a song”. Het slaat werkelijk nergens op maar ja, je moet wat….
Gelukkig, direct rennen twee medewerkers naar me toe, roepende: “Het geeft niks, dit had iedereen kunnen overkomen! Wij ruimen het wel op.” Een mevrouw knikt mij begripvol toe. Ik hou van ze.
Ik heb mijn karretje verderop gezet, mijn portemonnaie gehaald en gedaan alsof ik niets te maken had met die enorme wijngeur in de winkel…..

Ik had in mijn bed moeten blijven….