Dik aan het daten

Amber Vreemd 30 okt 2015 / 10:05 uur

Na mijn ervaring met de Tinderlectueel heb ik de smaak te pakken. Steeds frequenter open ik de beruchte app met het rode vlammetje even tussendoor. Ik deed een merkwaardige ontdekking. Tinderen als dikke vrouw is toch nèt even anders dan gemiddeld.

Laat ik vooropstellen dat ik er geen geheim van maak, van mijn figuur. Ik uploadde naast enkele foto’s van mijn snuit ook een aantal full body shots. Gewoon keurig gekleed hoor, niets scandaleus.
Ook in de korte beschrijving van mezelf schepte ik in heldere bewoording dat ik allesbehalve een gracieus reeënlijfje heb. Na bijna een Tindervinger te hebben opgelopen van het swipen – links, rechts, links, rechts – bekijk ik de buit onder het kopje ‘matches’. Magertjes.

Drie berichtjes in mijn inbox. De eerste is van M., een single vader die voor de gelegenheid met zijn dochtertje op de foto staat. “Zo, dus jij bent best wel stevig,” valt hij met de deur in huis. Ik antwoord bevestigend. “Dan past er bij jou vast wel een hele hand in?” wil hij vervolgens weten. Ik trek een vies gezicht en verbaas me over zijn gebrek aan kennis van de menselijke anatomie. Intussen probeer ik het mentale plaatje van een eventuele ontmoeting tussen mij en M. te verdringen – ik die netjes mijn hand uitsteek om me voor te stellen en hij die zijn hand enthousiast veel te laag naar voren steekt: “Aangenaam, ik ben M!” Zuchtend hef ik de match op.

Het tweede bericht is van G., die sinds hij ouder is geworden steeds nieuwsgieriger wordt naar ‘hoe het zal zijn met een jong, zacht vrouwenlichaam.’ “Hoe wat zal zijn?” vraag ik schaapachtig.
“Nou, je weet wel. Intimiteit,” antwoordt hij samenzweerderig. “Oh,” typ ik, “ik snap het. Kaarsjes aan, tegen elkaar aankruipen op de sofa en wegzwijmelen bij een romcom.” Dit keer ben ik niet degene die de match opheft.

Ook de derde Tinderaar laat het afweten. “Vanaf je middel gaat het wel achteruit, hè?” Ik besluit het over een andere boeg te gooien, verwijder de beschrijving en foto’s van mijn profiel en stel een nieuwe profielfoto in: een selfie vanuit de zogeheten fat girl angle – zo genomen dat je gezicht er onderkin-vrij op komt te staan. Ik swipe alles dat op mijn pad komt naar rechts, en na een paar minuten heb ik ontelbaar veel matches en privéberichtjes, waaronder een van ene L.: “Hoi! Ik val normaliter op de wat vollere types, maar jouw koppie sprak me direct aan!”

Reageer op artikel:
Dik aan het daten
Sluiten