daten met een kok

ippe galama 23 okt 2015

De reputatie van de gemiddelde restaurant-kok op het gebied van relaties is helaas niet fantastisch. Men gaat er een beetje van uit dat hij altijd aan het werk is, nooit de weekenden vrij heeft, nooit ‘s avonds thuis is en dat als hij wel vrij heeft “dan zal hij wel moe zijn”. Voor sommige punten valt wat te zeggen maar de waarheid ligt een stuk genuanceerder.

De echte jonge koks zijn een gepassioneerd stel. Ze aspireren om chef te zijn en hebben de bijbehorende mind-set eigen gemaakt. In tegenstelling tot de algemene consensus is dit geen negatieve eigenschap maar juist een positieve. Ga maar eens na, wat moet je nou met een student die zesjes haalt op een opleiding waar hij niks mee wil doen. Of een administratief medewerker die vanaf 5 uur ’s middags niet weet hoe snel die naar huis moet. Nee, wat je wil is iemand die weet wat hard werken is en gek op wat hij doet! Waarvan je over een paar jaar kunt zeggen dat hij een keuken leidt op top niveau. Dan wil de vriendinnenclub opeens elke week bij jou komen eten. En terecht!

Daarnaast heb je regelmatig het rijk voor jou alleen. Het huis kan gebruikt worden als nagelstudio, bioscoop of thuishonk voor de regionale vrouwenvereniging. Daarbij zijn de avonden dat de keukentijgers dan wel thuis zijn een vette kans op culinaire verwennerij. Als er niet voor je gekookt wordt dan is er wel een restaurant wat nog bezocht moet worden.

Verder zijn het impulsieve jongens. Weekendje vrij? Dan pakken ze een hotelletje ergens. Jarig? Dagje naar de spa! Vind je een paar hakken in de etalage mooi? Dikke kans dat ze achter je rug om worden afgerekend. Zelden heb ik een kok horen zeggen: "nou schat, dat is wel een beetje te gek” ( ik ben niet aansprakelijk…)

Tot slot zijn de mannen in de keuken zo druk bezig met het culinaire vak dat ze thuis wel een beetje gezelligheid kunnen gebruiken. Zo zijn een avondje Netflix met lekkere rode wijn en wat hapjes altijd een goede optie.

Natuurlijk gaat het niet altijd over rozen. Soms zijn ze er inderdaad het weekend niet, kunnen ze niet mee naar de verjaardag van je ouders en kerst blijft elk jaar een uitdaging. Toch krijg je van een echte kok een stuk meer terug dan je denkt. U bent gewaarschuwd.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
daten met een kok
Sluiten