Daag jezelf uit …

Waarheen wij gaan weet niemand.
Al lezend in een krantje in de trein gooien er dagelijks mensen zich voor de trein. Om alles los te laten, bevrijden zij zichzelf van de pijnen des levens. Proberen in te beelden heeft geen zin, vertel ik mijzelf. Iedereen heeft gewoon de drang nu en dan het wiel los te laten, maar nuchtere mensen zoeken dit meestal terug in vakantie. Nu weten we ook dat het voor velen het er de laatste jaren niet beter op is geworden. Ik vraag me af hoeveel beter ik het heb op die oudjes, die misschien wel al op de dood wachten. De vraag die je beter kan stellen is: “waarom leven we eigenlijk”. Waarop veel mensen gelijk beginnen te mekkeren over het geloof zoals dat aan hen is geleerd of opgedragen.
Ongeacht welk geloof, zoek ik heil in de achtergrond van het geloof. Er moet een reden zijn, waarom wij ons zo “netjes” gedragen toch? Maar als daarmee regels en fatsoensnormen gedefinieerd zijn, waarom voelt het dan aan dat het leven zoveel meerdere lagen heeft. Kan het leven niet meer onze fantasie behagen, als we erachter zouden kunnen komen dat we net als de sterrem op weg zijn, op zoek naar een volgend leven.
Dat de bezieling misschien zelf wel het ontbrekende deeltje is dat we niet snappen. Dat we als een vlokje sneeuw door de ruimte zweven, puur en vrij als een onzichtbaar molecuul, vastgeplakt aan een asteroide. Dat, na nog eens een lange en mooie reis er altijd weer kans is op wedergeboorte, misschien wel heel anders dan je ooit gewend was. Als een reis door de tijd, totdat alle, alle tijd eindigt.tic,tac das best veel tijd die we dan nog hebben.Zou het licht van die sterren dan niet adembenemend mooi zijn, om dat mee te maken. Het gaat er niet om, hoe wij gedicteerd worden ons leven te leiden, het gaat erom waarheden to ondekken over de natuur van de mens, en hoe wij als mens allen echt gelukkig kunnen worden en zijn.Wetenschap en de ontdekkingen in het heelal die wij dagelijks maken, zouden onze ogen toch echt een keer moeten openen, dat net als al onze voorvaderen de kans dat al zijne religies niet de geboden waarheid bleken te zijn. De kans is vrij groot, dat ze allen een universele waarheid herbergen en proberen te uiten.Als in die mindset van posiviteit en de kans van een hiernamaals de mensen gaan kijken, gaat het ooit misschien nog eens lukken om in harmonie elkaar het leven te gunnen.Ik gun het jullie allemaal, Leef erop los, doe waar je zin in hebt maar besef wel dat onze natuur altijd de beperkende factor blijft