Good vibes

Fans weten het zeker: op 19 februari Elfstedentocht

Archieffoto ANP: Elfstedentocht 1997

Foto van 'Zoë Boven'

13 OKT 2015

Het is pas net weer koud, toch slaat het Elfstedentochtvirus alweer toe. Veel fans hopen dat de tocht dit jaar doorgaat. Zo ook Johan Berga, volgens hem gaat het 19 februari volgend jaar eindelijk gebeuren. Hij heeft alvast een Facebookpagina voor het evenement aangemaakt, er zijn nu al meer dan 20.000 deelnemers.

Lees ook: Het wordt koud! Kans op vorst vannacht

Je geloof het niet, maar Johan Berga voorspelde afgelopen 25 juli al dat de Elfstedentocht op 19 februari 2016 gereden zou kunnen worden. ,,Mijn moeder is die dag jarig, dus dat leek ons wel een geschikte dag’’, grapt hij tegen het AD. De man is sinds dit jaar leider van een schaatsploeg en de Elfstedentocht zou voor hem ‘de kers op de taart’ zijn.

Als de tocht echt doorgaat, is Erik Hulzebosch ook van de partij. Hij werd tweede bij de Elfstedentocht in 1997. Hij heeft 19 februari al in zijn agenda genoteerd.

Weerbericht

Weerplaza ziet de humor van het evenement ook wel in. Weerman Marco Verhoef voorspelt het weer voor 19 februari alvast, uiteraard met een vette knipoog. ,,De Elfstedentocht kan wel eens in het water vallen door gevaarlijke winterse temperaturen. Het kwik kan dalen tot -10 en dankzij een striemende wind zelfs leiden tot een gevoelstemperatuur van -25’’, zegt hij. Er valt ook nog een pak sneeuw. ,,Het is onverantwoord het huis uit te gaan’’, grapt Verhoef.

Lees ook: Elfstedentocht na 2016? Iedereen het ijs op

Ondanks de heftige weersvoorspelling kan Berga niet wachten met de voorbereidingen voor ‘De Tocht der Tochten’. ,,Goede kleding aan, alle gaatjes dichtplakken met ducttape en een oud jackie aan doen. Die kan dan uit als het toch te warm is.’’

1997

De laatste Elfstedentocht werd in 1997 gereden. Sindsdien lijkt de aandacht rond de tocht elk jaar toe te nemen. De Facebookpagina is vooral populair sinds de eerste berichten over nachtvorst.


Views

53

Dit is het gevaarlijkste standje voor een man

Foto ter illustratie: Colourbox

Foto van 'Sophie Moerman'

27 FEB 2016

Het mag geen geheim zijn dat de meeste mannen er niet vies zijn dat de vrouw bovenop zit tijdens de seks. Lekker relaxed, goed uitzicht; wat kan er mis gaan? Heel veel, als we de wetenschap moeten geloven.

Een stel wetenschappers in Brazilië heeft onderzoek gedaan naar de ‘gebroken penis’, en vooral wanneer je daar het meeste risico op loopt. Wat blijkt? Bij de welbekende cowgirl heb je de meeste kans dat de jongeheer in rare hoeken wordt gedrukt, waardoor hij (of nouja, het membraan in de penis) kan breken.


Views

800+

Deze man heeft een penis van 4,5 kilo

Deze man heeft een penis van 4,5 kilo

De Duitse Micha Stunz voelt zich een stuk beter met zijn grote fallus.

Foto van 'Metro'

11 MRT 2016

Het geslachtsdeel van Micha Stunz is gigantisch en hij vindt het „fantastisch”. De penis van de 45-jarige Duitser weegt maar liefst 4,5 kilogram, is bijna 23 centimeter lang en zo'n 14 centimeter dik.

Het mannelijk lid van Stunz werd zo groot met behulp van een penisvacuümpomp en siliconen injecties. Inmiddels weegt zijn snikkel ongeveer evenveel als een gemiddelde kat.

Dankzij zijn enorme fallus zegt Stunz zich los te hebben kunnen maken van de gevestigde rollen en ideeën over seks. Toch moet de man uit Berlijn iets creatiever te werk gaan, vertelt hij tegen VICE.


Views

3k+

Likeability of 5

Magische zeevonk: wat is het en waar te zien?

Foto: Wouter Mol @WBMol

Foto van 'Metro'

31 MEI 2017

Een magisch natuurverschijnsel was dit weekend te bewonderen langs de kust. De zee lichtte sprookjesachtig blauw op door zeevonk. Student Wouter Mol was daar getuige van en trok gelijk zijn camera om deze prachtige foto te maken. Maar hoe spot je zelf zeevonk en wat is het eigenlijk?

Het was een surrealistisch tafereel, het zeewater langs de kust bij o.a. Noordwijk, Katwijk en Texel kreeg een blauwe gloed. De prachtige glinsters werden veroorzaakt door zeevonk, een miniscuul organisme dat vooral tijdens zwoele zomeravonden in de zee kan oplichten.


love
user_14c147543309120f7b1d8291c96dbcb8008022e3_avatar

Views

4k+

Likeability of 5

Zoals oma roti maakte: zo hoort het en niet anders

Foto van 'Milou van der Will'

24 FEB 2011

Hij was 4 toen hij vanuit Suriname in Nederland kwam wonen, 11 toen hij voor het laatst naar zijn geboorteland reisde. Voor de NCRV en voor zijn boek ging Ramon Beuk vorig jaar oktober voor een maand lang terug naar Suriname. Om het Surinamegevoel weer te voelen en om de cultuur letterlijk en figuurlijk te proeven. Want, natuurlijk, als Ramon Beuk ergens naartoe gaat, dan gaat het over eten.

Was het moeilijk om de balans te vinden tussen een reisprogramma en een programma over eten?

Het is het allebei niet echt, vooral in de montage was het wat dat betreft nog wel even zoeken naar wat we wilden overbrengen. Mensen kennen me natuurlijk van kookprogramma's, maar in Terug naar mijn roti gaat het over de beleving van Suriname als je er op reis bent, het gaat over de beleving van de cultuur. Toegegeven, de Surinaamse cultuur bestaat wel voor het grootste gedeelte uit eten.


like
user_a5c523dbc86a809dddb90b8687ec350dd5560ff4_avatar

Views

10k+