Good vibes

‘Partner ontvrienden op Facebook goed voor relatie'

Foto: Colourbox

Foto van 'Zoë Boven'

8 SEP 2015

Checken met wie je geliefde op Facebook vrienden is geworden, waar hij of zij op reageert en wie hij of zij tagt. Soms raak je er helemaal van overstuur. Want, wie is die knappe blondine of gespierde hunk?! Leg dat maar eens uit.

De bekende Amerikaanse relatiedeskundige Ian Kerner adviseert zijn cliënten hun partner te ontvrienden op Facebook. De relatie zou er enorm op vooruit gaan.

Lees ook: Lauren Verster: ’Geheim is goede seks en avontuur’

,,Ik realiseerde me al een tijdje dat ik geen Facebookvrienden met mijn vrouw wilde zijn’’, vertelt Kerner aan Public Radio International. ,,Ik wilde al die informatie niet. Eigenlijk wilde ik minder informatie en meer mysterie en onvoorspelbaarheid.’’ Het beviel de relatiedeskundige zo goed, dat hij al zijn cliënten hetzelfde adviseert.

Andere relatieboost

Daarnaast pleit Kerner ervoor de smartphone weg te leggen als je een gesprek hebt met je geliefde. ,,Studies laten zien dat het gesprek verandert met een smartphone in de buurt.’’

Uit recent onderzoek van het Pew Research Center onder 2200 Amerikanen blijkt dat 25% van de mensen in een serieuze relatie merkte dat de telefoon voor afleiding zorgt tijdens het samenzijn. Onder jongvolwassenen tussen 18 en 29 jaar was dit zelfs 41%.

Acht procent van de jongeren gaf aan van streek te zijn geweest door iets wat hun partner online deed. Misschien is het ontvrienden op Facebook van hun geliefde voor hun een goed idee.


Views

97

Likeability of 6

Waar wil jij werken?

Foto van 'Metro'

16 JUL 2018

Wil je veel geld gaan verdienen? Of gaat het jou om de korte reistijd in de keuze van een nieuwe baan? We willen graag weten wat jij belangrijk vindt in je werk en in je zoektocht naar een nieuwe baan. Laat het ons weten door de volgende vragen te beantwoorden zodat wij je goed kunnen blijven informeren en inspireren over alles dat met werk en carrière te maken heeft.

Vul hieronder de enquete in.


likelol
user_e8dbf5381ab01519c3a843ecdf5ac9c4c2ffaeea_avataruser_071e8a5028b6216e045aafa21ccd8be1251332d6_avataruser_76947f4a960bbf91980d8b56779e611bbeb6c584_avatar

Views

6k+

Camera videoSchattig: Prins George voor het eerst naar school

Een beetje spannend lijkt George zijn eerste schooldag wel te vinden./AFP

Foto van 'Constance van Amstel'

7 SEP 2017

Een spannende dag voor prins George van Groot-Brittannië. De kleine royal is donderdagochtend namelijk voor het eerst naar school gegaan. George werd deze zomer op 22 juli 4 jaar oud en dat betekent dat hij als een echte kleuter aan zijn schoolcarrière mag beginnen. Aan de hand van zijn vader Prins William liep het blonde prinsje vanmorgen voor het eerst zijn school binnen.

De prinsen werden opgevangen door het hoofd van de Londense Thomas Battersea School waarna George tussen de beide volwassenen aan zijn eerste schoolavontuur begon. Op de Thomas Battersea School zitten 560 leerlingen tussen de 4 en 13 jaar oud. Uiteraard had George voor zijn eerste dag een frisgewassen uniformpje aan, precies zoals dat hoort op Britse scholen.


Views

200+

Prins George is het schattigste kind op aarde

De happy family./EPA

Foto van 'Constance van Amstel'

29 APR 2016

De Britse kroonprins William en zijn vrouw Kate zijn vrijdag vijf jaar getrouwd. Overal wordt het koninklijke koppel dan ook van harte gefeliciteerd met het behalen van deze mijlpaal.

Bij Metro gooien we het even over een andere boeg, want wij richten ons liever op de persoon die er zonder dit huwelijk niet geweest was: de überschattige Prins George. Speciaal voor het houten jubileum van zijn ouders haalden wij de beste foto's van de 2-jarige George Alexander Louis uit het archief.


Views

100+

Likeability of 5

Magische zeevonk: wat is het en waar te zien?

Foto: Wouter Mol @WBMol

Foto van 'Metro'

31 MEI 2017

Een magisch natuurverschijnsel was dit weekend te bewonderen langs de kust. De zee lichtte sprookjesachtig blauw op door zeevonk. Student Wouter Mol was daar getuige van en trok gelijk zijn camera om deze prachtige foto te maken. Maar hoe spot je zelf zeevonk en wat is het eigenlijk?

Het was een surrealistisch tafereel, het zeewater langs de kust bij o.a. Noordwijk, Katwijk en Texel kreeg een blauwe gloed. De prachtige glinsters werden veroorzaakt door zeevonk, een miniscuul organisme dat vooral tijdens zwoele zomeravonden in de zee kan oplichten.


love
user_14c147543309120f7b1d8291c96dbcb8008022e3_avatar

Views

4k+