Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 14 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Beesten in dierentuin halen geld op door te verven

In de dierentuin van Oakland in San Francisco hebben ze een hele bijzondere manier gevonden om geld op te halen voor het goede doel. Ze besloten namelijk de inwoners van de dierentuin in te zetten om kunstwerken te maken. Dus papegaaien, giraffen en aapjes, allemaal sloegen ze aan het schilderen voor het goede doel.

Snoepjes

De schildermiddag werd begeleid door medewerkers van de dierentuin. De beesten werden gemotiveerd door bijvoorbeeld het eten van snoepjes. Toch is geen enkel dier gedwongen om mee te schilderen, zo zegt de zoo tegen Sun Herald. „Ze vonden het vooral fantastisch omdat ze iets lekkers kregen”, zegt woordvoerder Nicky Mora. Elk dier kon schilderen op zijn eigen manier. Zo konden de olifanten bijvoorbeeld hun slurf gebruiken maar maakten de geiten kunst met hun hoeven.

Vanaf 200 dollar

De kunstwerken van de dieren worden vanaf 200 dollar onder de hamer geveild. Tot nu toe is er al geboden op het werk onder een chimpansee,een stokstaartje en een olifant. De koploper is tot nu toe een beer. Op zijn prachtige kunstwerk is al twee keer geboden.

https://twitter.com/i/status/642140566722056192

Lees ook: Schattig: Babygirafjes Burgers Zoo mogen naar buiten

Opbrengst

Het is niet de eerste keer dat de dierentuin de actie organiseert. Vorig jaar sloegen de beesten in het park ook al aan het verven en werd er bijna 10.000 dollar opgehaald. De opbrengst van de schilderijen gaat naar partners van de dierentuin die actief zijn in het beschermen van wildleven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.