Rotonde in Purmerend is internationale hit

15 juli 2015 om 08:59 door Puck Roest
Rotonde in Purmerend is internationale hit
Een Nederlandse Reddit-gebruiker bracht een bezoek aan de rotonde om naar de wereld te zwaaien.

Precies een maand geleden ging de webcam op de rotonde in Purmerend op zwart. Op verzoek van de gemeente trok softwarebedrijf Archie de stekker eruit. Maar de 'magische rotonde' is terug van weggeweest en blijkt nu zelfs internationaal een hit.

Een gebruiker plaatste de livestream op Reddit en er wordt massaal naar de doodnormale Nederlandse rotonde gekeken. Eind mei plaatste Archie de camera op de rotonde op de Purmerweg en de Gorslaan. De livestream werd opmerkelijk populair in ons land en nu volgt dus ook de rest van de wereld.

Lees ook: Gemeente Purmerend verbiedt polonaise op rotonde

Geen polonaise, alstublieft

Op verzoek van de burgemeester werd vorige week de webcam offline gehaald. Een aangekondigde flashmob, in de vorm van een polonaise, leek de burgervader niet echt verstandig vanwege de verkeersveiligheid. Maar nadat de gemeente niets meer van zich liet horen, besloot Archie-directeur Dik van Bommel de livestream weer online te gooien.

Een Reddit-gebruiker uit Purmerend reageerde op de link. Op verzoek van andere gebruikers ging hij naar de rotonde om te zwaaien naar de kijkers. Bekijk het resultaat in de video hieronder.
youtube: iUS1IuY3-w8

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!