Portretten van dieren laten hun menselijke kant zien

7 juni 2015 om 22:15 door Esther Zandberg
Portretten van dieren laten hun menselijke kant zien
Één van de dierlijke portretten van de fotograaf. Foto: Instagram/@vinnilagrange

Iedereen met een hond of kat zal beamen dat mensen en dieren soms erg op elkaar lijken. Soms hebben huisdieren eigenschappen die heel erg op die van een mens lijken. De Belgische fotograaf Vincent Lagrange laat in een fotoreeks die menselijke kant van dieren naar voren komen.

Trekjes

De fotoreeks draagt de naam 'Human Animal', of Menselijk Dier. Het bestaat uit portretten van een aantal beestjes. In de foto's zijn heel veel trekjes van mensen te zien. De wijze blik in die van een hondje bijvoorbeeld, of de emotionele houding van een uil.

instagram: 3YqPnNTEKI
instagram: 2x6D5KzEP0

Emoties

Lagrange laat op Yatzer weten voor de fotoreeks geinspireerd te zijn door zijn kat, waarin hij vaak menselijke trekjes zag "Ik probeer de dieren te fotograferen als mensen. Om hun emoties en karaktertrekken te laten zien op een hele sombere manier, zodat we onszelf er in herkennen."

instagram: 2YfUDOTEB-
instagram: 2YfZ7sTECI

Lees ook: Eend is dolgelukkig als baasje uit schoolbus stapt

Stilzitten

Het lastigste aan het hele project vond Lagrange om de beesten stil te laten zitten. Niet zo gek natuurlijk, als je ziet met wat voor modellen hij te maken heeft.

instagram: 2YhVEZzEFj
instagram: 08ohzszEIl

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!