Onderzoek: We poepen helemaal verkeerd

18 mei 2015 om 15:30 door Sophie Moerman
Onderzoek: We poepen helemaal verkeerd
Foto: Colourbox

Het is natuurlijk niet zo chic om over ontlasting te praten. Maar als we onderzoeker Giulia Enders mogen geloven, poepen we op de totaal verkeerde manier.

Onze vertrouwde toiletten zorgen ervoor dat we in een fijne houding onze behoefte kunnen doen. We kunnen rechtop zitten, onze benen over de rand laten hangen, heel relaxed eigenlijk. Maar niet voor onze darmen.

Lees ook: Man vraagt of hij mag poepen, jat portemonnee

Gehurkt

In haar boek Charming Bowels schrijft Enders dat we eigenlijk gehurkt naar het toilet moeten gaan. Op die manier hoeven we minder druk te zetten, wat de kans op nare kwaaltjes zoals aambeien verkleint. Ook stelt ze dat 'wij Westerlingen' er niet zoveel van snappen als het gaat om ontlasting. “1,2 miljard mensen in de wereld poepen altijd gehurkt”, aldus Enders tegen Metro UK. “Zij hebben nooit last van aambeien of uitstulpingen op de darmen.”

Voor wie al bijna zijn zittoilet bij het grofvuil had gezet: niet nodig, want ook met een simpel krukje voor je toiletpot kan je een hurkpositie nabootsen.

Dit artikel is ook verstuurd via WhatsApp. Wil je op WhatsApp ook nieuws ontvangen? Voeg ons mobiele nummer 06 213 253 17 toe aan je contacten. Stuur ons vervolgens via WhatsApp het bericht Nieuws aan.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!