Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 14 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Stel (99) viert 81-jarig huwelijk

Valentijnsdag is de dag van de liefde. Mensen die al jaren van elkaar kunnen genieten zijn Alice en Dale Rockey. De twee zijn al 81 jaar getrouwd! “We hebben een prachtig leven gehad”, vertelde Dale tegenover Kansas City Star.

Zaterdag was het koppel aanwezig bij de Worldwide Marriage Encounter in Californie, als onderdeel van het 2015 Longest Married Couple-project.

Ontmoeting in Nebraska

Alice en Dale ontmoetten elkaar in Nebraska, waar ze allebei opgroeiden. Ze gingen naar dezelfde school en woonden maar een paar straten bij elkaar vandaan. Zij was “zo mooi als een filmster”, met haar bruine, golvende haar en lieve lach. Hij was dun en volgens Alice “een van de knapste jongens in de stad”.

Op de dag die hun levens voorgoed zou veranderen, zouden de twee op een dubbeldate gaan. Alice met een andere jongen, Dale met een ander meisje. Maar die middag, toen het andere meisje nog aan het werk was, verscheen Dale opeens voor het huis van Alice. Ze zat daar op de veranda. “Hij kwam langs en vroeg of ik zin had om een ritje te maken. Dus we gingen een stuk rijden en dat was onze eerste date”, herinnert Alice zich.

Huwelijksbootje

Op 29 december 1933 gaven de twee elkaar het jawoord. Op dat moment kostte een huwelijkslicentie nog maar 2 dollar. Het stel kreeg vijf kinderen, allemaal jongens. Zij zijn inmiddels allemaal getrouwd.

In 1979 gingen de Rockey’s met pensioen. Hij werkte in een garage, zij als letterzetter voor Iron Man magazine. Tijdens hun pensioen zijn de twee vooral gaan reizen. Daardoor waren ze soms maar vijf maanden in een jaar thuis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.