Redactie Metro
Redactie Metro Sport 28 jan 2024
Leestijd: 1 minuut

Fortuna heeft aan één treffer genoeg voor zege bij FC Volendam

Fortuna Sittard heeft een 1-0-zege geboekt bij FC Volendam. Iñigo Córdoba tekende na rust voor de enige treffer van het matige duel.

Met de overwinning klimt Fortuna naar de tiende plaats op de ranglijst. Volendam blijft op de voorlaatste positie staan. De ploeg houdt Vitesse achter zich op doelsaldo.

Volendam en Fortuna begonnen aan het duel in het Kras Stadion in de wetenschap dat ze tot de minst trefzekere ploegen van de Eredivisie behoren. Fortuna wist met zeventien doelpunten in achttien wedstrijden alleen hekkensluiter Vitesse achter zich, Volendam had twee treffers meer gemaakt dan de tegenstander.

Impact

Het werd in het onderlinge duel al snel duidelijk dat er niet heel veel zou veranderen aan de statistieken. In de matige eerste helft hoefden keepers Mio Backhaus en Michael Verrips zich vrijwel geen zorgen te maken. Fortuna-trainer Danny Buijs bracht na de rust Kristoffer Peterson en de invaller had meteen impact. Op aangeven van de Zweed tikte Córdoba de belangrijke treffer binnen, 0-1. Het was het eerste doelpunt voor de Spaanse aanvaller sinds april 2023.

Volendam probeerde het in het vervolg via onder anderen Lequincio Zeefuik en invaller Zach Booth, terwijl aan de andere kant van het veld Alen Halilovic en Peterson schietkansen hadden. Het bleef echter bij de ene treffer van Córdoba.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.