Thom Voogt
Thom Voogt Sport 17 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Max Verstappen snapt afgelasten Formule 1 wel, fans balen maar zijn niet echt verrast

Het hoge woord is er uit. Vanwege noodweer kan het Formule 1-weekend dat de komende dagen in Italië zou plaatsvinden niet doorgaan. De regio heeft momenteel te maken met onder meer overstromingen en aardverschuivingen. Slecht nieuws voor de 120.000 fans die verwacht werden (en miljoenen tv-kijkers), maar coureur Max Verstappen staat achter de beslissing.

De Nederlandse Max Verstappen werd vorig jaar voor de tweede keer wereldkampioen in de Formule 1, maar zijn jacht richting een derde wereldtitel gaat het komend weekend dus even niet door.

Wateroverlast bij circuit

De extreme regenval die de afgelopen dagen in de regio Emilia-Romagna is gevallen, zorgt op zijn zachtst gezegd voor de nodige hinder. Ook het circuit waar de race deze week zou plaatsvinden heeft er last van. Zo is een deel van het circuit Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola, dat naast de rivier de Santerno ligt, inmiddels overstroomd door de buiten de oevers getreden rivier. Ook staan verschillende wegen en parkeerplaatsen rondom het circuit onder water. In Noord-Italië zijn door het noodweer al meerderde doden te betreuren.

Begrip voor staken Formule 1 race

„Onze gedachten gaan uit naar alle getroffenen van de zware regen en overstromingen in de regio”, schreef Verstappen op sociale media. „We wensen jullie veel sterkte om deze periode veilig te doorstaan.” Ook liet de Formule 1-coureur in datzelfde bericht weten dat zowel hij als zijn team achter de beslissing staan.

https://twitter.com/VerstappenCOM/status/1658799158436720641

120.000 fans verwacht

Met dit nieuws zullen zo’n 120.000 fans hun weekend plannen moeten gaan aanpassen. Veel mensen balen van het besluit, maar reageren ook met de nodige begrip. „De enige goede beslissing” en „niet verrassend en zeker het juiste om te doen”, klinken enkele reacties op Twitter. Reisorganisaties zijn vanmiddag begonnen met het cancelen van talloze reizen naar het  door noodweer getroffen gebied.

De Grote Prijs van Emilia-Romagna is één van de twee races in Italië in de koningsklasse van de autosport. In september is de Grote Prijs van Italië op het circuit van Monza. De eerstvolgende Grote Prijs is op zondag 28 mei. Dan staat er in Monaco een race op het programma.

Al 150.000 examenklachten: brandalarm, TikTokkende leraar en geluidsoverlast Feyenoord

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.