Erik Jonk
Erik Jonk Sport 15 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

100 arrestaties na titel Feyenoord, nu groot volksfeest in Rotterdam verwacht

Het enorme kampioensfeest van Feyenoord van gisteren, werd in de avond nog overschaduwd door honderd arrestaties van relschoppers. Vandaag staat volksfeest nummer twee op de planning: de huldiging van de ploeg en coach Arne Sloot op de Coolsingel.

De politie verrichtte gisteren in Rotterdam ruim honderd aanhoudingen na ongeregeldheden rond de kampioenswedstrijd van Feyenoord tegen Go Ahead Eagles (3-0). De arrestaties werden onder meer verricht voor vernielingen en het belagen van de politie. Rond middernacht liep de binnenstad langzaam leeg, meldde een politiewoordvoerder. Al was het toen nog altijd „best druk”, vooral rond het Hofplein met de beroemde fontein waarin Feyenoord-supporters bij een titel traditioneel een duik nemen.

Politie riep Feyenoord-fans op te vertrekken

De politie riep de feestvierders van Feyenoord rond middernacht „vriendelijk, maar dringend” op te vertrekken. De gemeente Rotterdam had de feestvierende Feyenoordfans zondagavond via Twitter gevraagd om de Coolsingel en het Hofplein vanaf 22.00 uur te verlaten. De gemeente zei in de avond al te willen beginnen met de opbouwwerkzaamheden voor de huldiging van vandaag. Aan de oproep te vertrekken werd tot middernacht „deels gehoor gegeven”, meldt de politiewoordvoerder. „Het feest is klaar, de horeca is dicht.” Eerder op de avond moest de ME wel ingrijpen op de Coolsingel, nadat daar vernielingen waren verricht en agenten waren belaagd. Relschoppers gooiden daar onder meer rookpotten naar de politie. Bij die ingreep zette de politie ook een waterkanon in.

https://twitter.com/TBspekschoor/status/1657824304577298433

Tienduizenden fans op de Coolsingel verwacht

Het behalen van de landstitel door Feyenoord wordt vandaag vanaf 12.00 uur in Rotterdam gevierd op het balkon van het Stadhuis. De vakken op de Coolsingel en Binnenrotte zouden om 09.00 uur open gaan voor het publiek. Rond 7.30 uur was het echter al druk, waardoor dat werd vervroegd. Op veel andere plekken in de stad, zoals de Binnenrotte kunnen mensen terecht om het feest via videoschermen te volgen.

https://twitter.com/maikelcoomans85/status/1657978279360331777

‘Hopen op herhaling van 2017’

De Rotterdamse politie zet vandaag net als gisteren honderden mensen en veel materieel in om het feest goed te laten verlopen. Rotterdam hoopt op een herhaling van het feest in 2017. De huldiging van Feyenoord, toen bezocht door naar schatting 150.000 mensen, verliep destijds zonder grote incidenten.

Ook de Nederlandse Spoorwegen en de regiovervoerder RET bereiden zich voor op de komst van de supportersmenigte. Veel trams en bussen rijden met een aangepaste dienstregeling en waar nodig met extra ritten. De NS rijdt vandaag met extra en langere treinen voor reizigers die de huldiging willen meemaken.

Maar heel wat mensen zijn er dus al:

https://twitter.com/WNLVandaag/status/1657980980500545539

‘Onvergetelijke dag voor Feyenoord’

De gemeente Rotterdam hoopt dat er in de stad één groot feest wordt gevierd. Op de site van de gemeente valt te lezen: „Feyenoord is landskampioen! De huldiging van Feyenoord is een feest voor iedereen die de club een warm hart toedraagt. Samen maken wij er een veilige en onvergetelijke dag van.”

Verbazing over ‘positieve’ Evenepoel die uit de Giro stapt: ‘Is corona daar nog een issue dan?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
100 arrestaties na titel Feyenoord, nu groot volksfeest in Rotterdam verwacht
Sluiten