Julia Osendarp
Julia Osendarp Sport 22 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

WK-kijkers smullen van puur interview keeper Andries Noppert: ‘Hopen dat hij nooit mediatraining krijgt’

4,3 miljoen Nederlanders kropen gisteravond voor de buis om Oranje tijdens het WK in Qatar te zien winnen (2-0) van Senegal. Maar het was vooral keeper Andries Noppert die de show stal bij WK-kijkers. En dan met name zijn nuchtere en pure antwoorden die hij in een interview na afloop van de wedstrijd gaf.

De Friese debuterdende keeper Andries Noppert zorgde er gisteravond voor dat geen een bal de doellijn passeerde. Maar hoewel zijn prestaties op het veld in Qatar bij WK-kijkers in de smaak vielen, bleek ook zijn interviewstijl een genot om naar te kijken.

Kijkers smullen van interview met keeper Andries Noppert

Waarom? Vooral de ongecensureerde en nuchtere antwoorden van de 28-jarige keeper doen het goed bij het kijkerspubliek. Geen poespas, gewoon zeggen waar het op staat. Wat hij overigens ook zelf hardop uitsprak. „Ik denk niet na over de dingen die ik zeg”, aldus de keeper. „Vaak is dat niet goed, maar het is wel eerlijk.”

Noppert bleek een verrassing in het doel, omdat op voorhand nog helemaal niet zeker was dat hij daar zou staan. „In Nederland zitten we allemaal te zeiken dat we geen goede keepers hebben”, sprak Noppert. „Maar dat doen we zelf. Je moet jonge jongens een kans geven. Ik ben niet jong meer, maar je moet het wel aandurven. Wanneer is nou het juiste moment? Wanneer is het wel logisch?”

Dit was Noppert acht jaar geleden, in training:

Toren van Joure maakt debuut op WK Qatar

Noppert heeft nogal een opmerkelijke weg afgelegd in de voetballerij. Want niet al te lang geleden blonk de keeper, met inmiddels de bijnaam ‘Toren van Joure’, nog helemaal niet uit. Hij had namelijk bij clubs als Go Ahead, NAC Breda, het Italiaanse Foggia en FC Dordrecht nauwelijks speeltijd.

Maar sinds januari floreert Noppert en viel ineens de naam Oranje richting hem. Een paar maanden later werd dit werkelijkheid. Hij stapte over naar Heerenveen en debuteerde in de voorselectie van Oranje. En gisteren stond ‘De Toren van Joure’ in het doel in Doha.

WK-kijkers: ‘Nuchtere Fries zonder mediatraining’

Noppert en bondscoach Louis van Gaal blijken een goede match. „Zelfde humor”, noemde Noppert het. En ook zijn ploeggenoten zijn over hem te spreken. „Hij is een echte Fries. Nuchter, maar wel heel direct. Het is een jongen naar m’n hart”, sprak aanvoerder Virgil van Dijk over hem.

En die gedachten delen ook kijkers van de wedstrijd. Hoewel mensen zijn prestatie loven, blijkt vooral zijn interview goed in de smaak te vallen. En hoeft de keeper volgens het kijkerspubliek geen mediatraining te volgen.

https://twitter.com/Corner60/status/1594758783078891520

https://twitter.com/mart_tenhave/status/1594758359038980096

https://twitter.com/LetsCatSerious/status/1594787449338732579

https://twitter.com/JelleDwop/status/1594773407299772416

https://twitter.com/simonzwartkruis/status/1594767045702615040

https://twitter.com/marcelbar8/status/1594758068176306193

https://twitter.com/froukjeh65/status/1594759060775399425

Je kijkt het interview met Andries Noppert terug via NPO. 

5 feiten over ‘het nieuwe buitenspel’ tijdens het WK 2022 in Qatar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
WK-kijkers smullen van puur interview keeper Andries Noppert: ‘Hopen dat hij nooit mediatraining krijgt’
Sluiten